NAJNOVIJE


PREVENCIJA NASILJA

Uz Međunarodni dan kazališta potlačenog: "#tonijeljubav" na Maloj sceni INK-a

| Autor: Mladen RADIĆ

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula danas obilježava Međunarodni dan kazališta potlačenog i to izvedbom predstave "#tonijeljubav", u 19 sati na Maloj sceni.

Autori i izvođači su Moris Nikolić, Nikolina Tomić, Mirjana Andrić, Laura Vučković, Marko Gašparović, Nikola Dubroja, Michelle Salome Kursar, Lucija Brkić, Leonarda Sep, Leon Batel Stojković, Iman Šehić, Ema Vještica, David Rovis, Donata Butković, Fran Vozila, Alja Erjavec a predstavu su pripremili Aleksandar Bančić i Marijana Peršić.

Izazovi odrastanja

Predstava forum-kazališta "#tonijeljubav" nastala je u suradnji INK-a i Sigurne kuće Istra u kojoj sudjeluju članovi Dramskog studija koji kroz glumačku igru govore o problemima i izazovima odrastanja kada su u pitanju prve mladenačke veze. Što je ljubav, a što nije ljubav? Voli li se netko ucjenom, manipuliranjem, kontrolom, nasiljem? U složenim međuljudskim odnosima pitamo se što je ono zdravo, a što nezdravo u odnosu? Cilj forum-kazališta je da potakne na dijalog, razgovor, ali i pruži mogućnost igranja u određenim scenama predstave s namjerom da gledatelj, gledateljica u simuliranom prostoru dramatizirane priče izrazi svoje razmišljanje i zauzme stav. Predstava forum-kazališta #tonijeljubav namijenjena je izvođenju pred srednjoškolskom publikom, a upravo je populacija mladih od 16. do 24. godine najranjivija kada se govori o nasilju u vezama, jer tada nekako dolazi do prvih ljubavnih iskustava i prvih emocionalnih veza.

Iskustveno učenje

Forum kazalište jedna je od direktnih metoda prevencije koja nije nužno vezana uz kazališne daske, jer se bavi realnim temama i problemima u realnom svijetu. Rad kroz forum kazalište iskustveno je učenje i pokazalo se kao jako interesantno djeci i mladima, budući da im dozvoljava da se na neposredan način izraze i uključe u predstavu, a ne samo da budu pasivni gledatelji. Predstava traje 90 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam