KOMENTAR

UROTA OKO OPĆE BOLNICE PULA! Stvara se dojam da Hrstićka, Kozlevac i Stojanović bacaju desetke mrtvih u fojbe

| Autor: Robert FRANK

Neki mole Boga da Opća bolnica Pula pukne pod teretom koronavirusa. Priželjkuju, po svaku cijenu, makar i oni ostali bez adekvatne zdravstvene zaštite, da situacija izmakne kontroli. I da bolnica i Hrstićka kapituliraju.

Ne znam žele li to samo zato što su jalni, glupi i zločesti, ali znam da takvi lansiraju lažne vijesti i naslađuju se s navodno velikim brojem zaraženih. Imaju podatke koji su samo njima poznati. Na Facebooku tvrde da bolnica i Stožer skrivaju stvarnost. Imaš dojam da Hrstićka, Kozlevac i Stojanović bacaju desetke mrtvih u fojbe.

Možda to rade i sa živima jer ih nemaju gdje smjestiti, a one rupe u istarskim šumama toliko su duboke da u njih u neograničenim količinama možeš ubacivati one koji smetaju. To je kao da u prazan kontejner bacaš kovanice po pet kuna. Napunit će se za deset ili pedeset godina.

Uvijek se pitaš kad pročitaš takve lažnjake u ovoj krizi koja veće, jače i moćnije od nas baca na koljena, zašto netko to radi. Ok, rekli smo: zločesti, jalni i glupi. No tu su, u ovakvim situacijama, i pobornici urota koji sada pronalaze smisao i potvrdu svojih nesuvislih teza. Za njih je jasno kako im je svaka kriza pogonsko gorivo. Oni čitaju novine između redaka, pronalaze šifrirane poruke kao Mel Gibson u onom kultnom filmu "Teorija urote". No nisu svi u teorijama zavjere. Neki su do te mjere nepovjerljivi da ni svojim rođenim očima ne bi vjerovali da je situacija u OB Pula pod kontrolom. "Ne, ne, to mora biti laž, zataškavaju se stotine zaraženih", uvjeravat će se do smrti! Činjenica je da pulska bolnica funkcionira. No isto tako već sutra može doći do tog famoznog proboja virusa. Ako dođe, borit ćemo se, kao društvo odgovornih pojedinaca, protiv eskalacije.

Koronavirus je oko nas, udomaćio se. Živimo s njim. Ali nemojmo sami sebi oko toga raditi štetu izmišljanjem gluposti koje konkurencija u turizmu jedva čeka.

Netko zlonamjeran bi rekao da su oni koji šire takve budalaštine plaćenici stranih sila. Treba li takvom urotom udariti na njihovu urotu?  


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum