NAJNOVIJENAJAVLJUJU NOVE PROSVJEDE

Umjesto Ipsilona, pulski taksisti BLOKIRALI GLAVNE PULSKE PROMETNICE OD GIARDINA DO VERUDELE


Umjesto najavljene blokade Ipsilona, 50-ak pulskih taksista danas je od 13 do 13.35 sati sporom vožnjom od Giardina do Verudele usporavalo promet. Time su, vele, prosvjedovali protiv Ubera koji, po njihovim riječima, radi nelegalno. Na Giardinima smo zatekli policiju koja je nadzirala promet, ali i ljutite taksiste. Cammeo nisu spominjali u kontekstu prosvjeda, kažu da kažu oni "i mogu proći".

Jedan od taksista, Zdravko Dukić, ipak nam je kazao da nemaju ništa protiv zdrave konkurencije, nego protiv nelegalnog rada Ubera i korupcije.

- Korumpirani ološ izradio je Zakon o prijevozu. Njime se omogućava otvaranje jedinstvenog d.o.o.-a putem kojeg se mogu potpisati ugovori za stotinu automobila, iako društvo ne posjeduje nijedan. Nit' se zna tko vozi, ni što vozi, kaže Dukić. Ubacuju se drugi i vele da uberovci do Medulina naplaćuju 400 kuna, dok je tarifa pulskih taksista 120 do 130 kuna. Okupit ćemo se u cijeloj Hrvatskoj i protestirati sporom vožnjom. Aerodrom nećemo blokirati, to ne smijemo jer nismo teroristi, najavljuje Dukić. No, ne otkriva vrijeme, a drugi taksist potvrđuje da je riječ o Dubrovniku.

Nataša Vitasović, glasnogovornica Policijske uprave istarske, priopćila je da je policija oko 13 sati dobila dojavu o tome da se 20-ak taksi vozila kreće Tomasinijevom prema Arsenalskoj ulici i sporom vožnjom otežava normalno odvijanje prometa. Vozači taksija postupali su po uputama policijskih službenika. Promet je normaliziran u 13.35 sati", stoji u priopćenju. (M. V. I., Snimio D. Me.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike