NAJNOVIJESVE GLASNIJA ŠUŠKANJA

ULJANIK SE (ZASAD) NE GASI! Željko Ilić, voditelj popularnog diska, tvrdi: "Razni lobiji žele se dočepati rock kluba"

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(N. LAZAREVIĆ)

Ne planiram ugasiti klub, ali zato to slušam već nekoliko godina. Grad na Portarati financira koncerte iznosima od 80 do 380 tisuća kuna dnevno, a koncerte na Kaštelu podupire s 40 tisuća. To je ozbiljan novac za koncerte koji odvlače publiku iz Uljanika. Možda je netko iz tih krugova pomislio da je publika otišla iz kluba, kaže Željko Ilić

Iako se već dulje vrijeme sve glasnije šuška o tome da se rock klub Uljanik gasi, te je glasine demantirao Željko Ilić, koji ovaj klub vodi već 19 godina. Ilić kaže da i sam sluša iste priče, no ne opovrgava i nagađanja da se netko želi dočepati atraktivnog prostora u vlasništvu tvrtke Uljanik Standard.

- Ne planiram ugasiti klub, ali zato to slušam već nekoliko godina. Grad na Portarati financira koncerte iznosima od 80 do 380 tisuća kuna dnevno, a koncerte na Kaštelu podupire s 40 tisuća. To je ozbiljan novac za koncerte koji odvlače publiku iz Uljanika. Možda je netko iz tih krugova pomislio da je publika otišla iz kluba. Međutim, mi već godinama organiziramo programe. Bilo je i potencijalnih investitora koji su htjeli uložiti, ali smo ih odbili jer se nisu uklopili u naš program. Ako bismo naišli na investitora koji bi prihvatio programsku shemu i tradiciju rock kluba Uljanik, koji je kulturna institucija u Puli, onda bismo sa zadovoljstvom prihvatili takvu suradnju, veli Ilić.

U interesu Puležana

Na pitanje kako misli ulagati s obzirom da je u najmu, kaže da bi investitor uložio u njegovu tvrtku Radio maestral (nema veze s istoimenim radijem, op. a.), posredstvom koje vodi klub, i tako bi zajednički poboljšali kvalitetu programa i usluge.

- Bitno nam je da netko uloži u program koji bi bio u interesu Puležana. Trudimo se odgajati mlade ljude da budu urbani, građani Europskije unije, a ne Balkana, ističe. Kaže da postoje lobiji koji pokušavaju ostvariti svoje interese, za što koriste javni novac. Pitamo ga jesu li ti lobiji vezani uz IDS.

- Nisam sjedio s njima na sastancima da to mogu javno reći jer bi to bila kleveta, ali do mojih ušiju godinama stižu priče da netko tko je blizak novcu pokušava na sve načine ostvariti svoje interese u tom smjeru. Koncerte bi trebali plaćati isključivo oni koji ih žele slušati, a ne da se financiraju javnim novcem, veli Ilić. Na pitanje je li među onim koji su bacili oko na Uljanik i vlasnik Rock cafea Mirko Mocko, a koji često organizira svirke baš na Portarati, Ilić odgovara:"Ja to ne znam pouzdano, ali znam da bi mnogi to htjeli."

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam