porečke PROMETNE MUKE

Ulica Špadići vapi za još jednim nogostupom


Problemi u prometu, posebice zbog sve više djece u njemu, vrlo su česte teme na Gradskom vijeću. Mario Ritoša (HSU) također je jedan od vijećnika koji je na to upozorio u dijelu grada gdje živi, a na aktualnom se satu nedavno referirao na nepoštivanje prometnih propisa u Ulici Špadići, u kojoj se na potezu od Konzuma do trgovine Labelle pješaci kreću vrlo uskim nogostupom širine jedva 1,20 metara.

Svakog dana puno parkiranih vozila

Njime hoda velik broj ljudi posebice ljeti, što domaćih, što stranaca, a razlog tomu je djelomice što je Plava laguna zatvorila ove godine put do mora koji je prolazio njihovim resortom Laguna Park. Dodajmo da Ulica Špadići od Labelle prema kafiću Nadija ima nogostup samo s jedne strane prometnice, zbog čega je promet njime stoga još i gušći, budući da taj dio Poreča obiluje velikim brojem apartmana i kuća za odmor koji se iznajmljuju.

- Da bude još gore na tom uskom nogostupu svakodnevno ima puno parkiranih automobila kod Konzuma, jer svatko na dvije ili pet minuta mora u kiosk, pekaru ili trgovinu. Nakon 18 sati tamošnji ugostiteljski objekt uz cestu redovito na nogostup stavlja dva reklamna panoa koja zauzimaju cijeli prostor, pa pješaci moraju hodati po kolniku ceste. Situacija je neugodna, pojasnio je vijećnik Ritoša.

Dodao je da se "građani ljute na nas što je prolaz prema moru kroz resort Park zatvoren, jer je zauzvrat trebalo uz njihovu ogradu napraviti novi nogostup“. Po njemu je potrebno nešto učiniti prije iduće turističke sezone, a zanimalo ga je, k tome, i tko je dužan napraviti novi nogostup uz resort Park. (T. KOCIJANČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter