NAJNOVIJEKRIVA SEPTIČKA?

UGROŽENA POVIJESNA ZGRADA U KANDELOROVOJ Voda i dalje otječe kroz barokni portal na ulicu

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
(D. MEMEDOVIĆ)

Ujutro su bili komunalci, u šest su počeli ispumpavati septičku jamu i isprali je. Jama je skroz propusna, rekla nam je stanarka Kandlerove 28 dok je metlom istjerivala vodu iz hodnika

 

Mada je jučer ispražnjena zaboravljena septička jama, za koju se vjeruje da je uzrok neprestanom curenju vode kroz povijesno vrijednu zgradu u Kandlerovoj ulici, o čemu smo pisali prije dva dana, voda je i dalje otjecala kroz barokni portal na ulicu - do šahta među terasama restorana.

- Ujutro su bili komunalci, u šest su počeli ispumpavati septičku jamu i isprali je. Jama je skroz propusna, rekla nam je stanarka Kandlerove 28 dok je metlom istjerivala vodu iz hodnika.

Ako se pokaže da je prepunjena septička jama zaista kriva za bujicu, što od prošle godine teče kroz zidove i hodnik, za očekivati je da će proći i još neko vrijeme prije nego se voda u potpunosti iscijedi iz kamenih zidova.

Jama koju su slučajno otkrili majstori prije tri dana nastojeći riješiti misterij otkud voda dolazi, trebala je biti eliminirana kada su zgrade u Kandlerovoj i one iznad nje spojene na kanalizaciju. Međutim, očito su preostali neki odvodi koji su jamu, zajedno s kišom, punili sve ove godine. Potragu za "izvorom" nečiste vode otežavala je i činjenica da je u starom gradu puno nesređenih imovinskih situacija i, kako čujemo, loših susjedskih odnosa. Tako smo i jučer doznali da se uoči pražnjenja jame opet vodila rasprava o tome kome septička pripada, dakle tko je odgovoran za nju i tko će podmiriti troškove pompafonje.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam