VOZAČI, OPREZ

U UTORAK PREVENTIVNA AKCIJA PROMETNE POLICIJE U PULI: Evo što će kontrolirati

Pulska prometna policija će sutra od 11 do 13 sati provesti preventivnu akciju "Dani tehničke ispravnosti motorista i biciklista"

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Tijekom prva četiri mjeseca 2021. Postaja prometne policije Pula-Pola zabilježila je osam prometnih nesreća koje su prouzročili biciklisti i dvije koju su prouzročili motociklisti. U prometnim nesrećama stradalo je pet vozača mopeda i motocikala i to jedan teško, a četiri lakše te devet biciklista od kojih dva teško i sedam lakše. U istom razdoblju utvrđeno je 84 prekršaja vozača mopeda, motocikla, te osam prekršaja biciklista.

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola će sutra od 11 do 13 sati u sklopu provođenja preventivne prometne akcije "Dani tehničke ispravnosti motocikla 2021"“, u Ulici Riva u Puli (nasuprot ulaza u Karolinu) provesti preventivnu akciju "Dani tehničke ispravnosti motorista i biciklista".

Tijekom akcije policijski službenici će u suradnji s predstavnicima stanice za tehnički pregled i Hrvatskim autoklubom Pula-Rovinj vršiti vizualan pregled tehničke ispravnosti motocikala, mopeda i bicikala, prikazati pravilno vezivanje i nošenje zaštitne kacige, davati upute o sigurnom sudjelovanju u prometu, te ostale informacije iz domene sigurnosti cestovnog prometa.

Vozače će se upućivati na mogućnost obavljanja besplatnog tehničkog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede (od akcije će biti izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije). Posjetiteljima će se dijeliti informativni letci "Biciklisti pažnja" i "Motoristi oprez" o savjetima za vozače kako bi se doprinijelo višoj razini sigurnosti u prometu, dok će se motoristima i biciklistima dijeliti reflektirajuće prsluke, a biciklistima navlake za žbice na kotačima bicikala.

Motocikliste i mopediste policija upućuje na obvezu da za vrijeme vožnje danju i noću moraju biti upaljena kratka svijetla tijekom cijele godine, dok se biciklisti upozoravaju na dužnost da noću i danju u slučaju smanjenje vidljivosti budu označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini