"POBJEGLI" PRED KARANTENOM

U subotu su 42 učenika pulske Gimnazije bila na karnevalu u Veneciji. RAVNATELJ ZORIČIĆ: "Neka se preventivno jave dežurnom liječniku!"

| Autor: Chiara BILIĆ

U subotu, na dan kada je u sjevernoj Italiji koronavirus odnio dva života, 42 učenika pulske gimnazije, u pratnji nekoliko profesora, posjetilo je Karneval u Veneciji! O tome nas je danas anonimno obavijestio zabrinuti roditelj čije dijete pohađa tu školu, ali nije bilo na putovanju. Informaciju je potvrdio i ravnatelj Filip Zoričić. Tradicionalni izlet je, naime, bio organiziran još lani u rujnu, a dio je plana i programa škole.

"Učenici su taj dan normalno ušli i izašli iz grada. Sve regularno", poručio je Zoričić.

No s obzirom na to da su u talijanskoj regiji Veneto zbog alarmantnog stanja jučer već zatvorili škole i sveučilišta, otkazali sportske utakmice, crkvene mise, a, na koncu, čak i venecijanski karneval, razumljivo je da su roditelji u strahu od moguće zaraze.

Međutim, kao što jučer od Ministarstva zdravstva naputak o posebnom djelovanju nije dobila ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić, tako nikakva obavijest nije dospjela niti na adresu Gimnazije Pula.

Zoričić poručuje da posebni naputak o izletima i zatvaranju škola nisu dobili niti od Ministarstva znanosti i obrazovanja

"Nećemo postupati van okvira Ministarstva. Nemamo nikakvu službenu uputu ni kao regija, ni kao škola. Zasad daljnje postupanje ostaje individualno na roditeljima. Roditeljima savjetujem da se preventivno jave dežurnom liječniku. U tom slučaju neće biti problema što se tiče izostanaka s nastave", rekao je Zoričić.

Ravnateljica pulske bolnice pojasnila je da ne trebaju svi učenici ići na preglede s obzirom da se koronavirus ionako ne može dijagnosticirati prije nego se pojave simptomi. Na preventine preglede trebaju ići samo oni koji eventualno dobiju nekakve simptome. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum