NAJNOVIJENEMA ODMORA

U PUNOM POGONU Pulski vrtići i ljeti su puni, pohađaju ih djeca čiji roditelji ne mogu na godišnji

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
(Z. STRAHINJA)

U zadnje vrijeme bitno je povećano prisustvo djece u vrtiću. U dogovoru s roditeljima planiramo koliki će broj djece ljeti pohađati vrtić, ali se i u hodu prilagođavamo potrebama. Jer i poslodavci roditeljima lako promjene termin korištenja godišnjih odmora. Roditelji moraju raditi, a mi moramo zbrinuti dijete, rekla nam je jučer ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević

Vrtićka i jaslička djeca trebala bi preko ljeta biti sa svojim roditeljima, nekako nalaže logika, ali i roditelji imaju sve manje mogućnost korištenja godišnjeg odmora u turističkoj špici. Dakle, jedino je rješenje da se predškolske ustanove prilagođavaju radnom tempu građana. Mada pulski gradski vrtići već rade u ljetnom režimu, posla za djelatnike i u srpnju i u kolovozu ima napretek.

- Da, u zadnje vrijeme bitno je povećano prisustvo djece u vrtiću. U dogovoru s roditeljima planiramo koliki će broj djece ljeti pohađati vrtić, već u svibnju iskomunicirano s roditeljima njihove potrebe, ali se i u hodu prilagođavamo potrebama. Jer i tijekom ljeta se mijenjaju planovi, poslodavci roditeljima lako promjene termin korištenja godišnjih odmora. Roditelji moraju raditi, a mi moramo zbrinuti dijete, rekla nam je jučer ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević.

Anketirali roditelje

Od objekata te ustanove preko ljeta su otvoreni vrtići Centar u Ulici Rižanske skupštine i Zvjezdice u Šijani, svaki sa kapacitetima za stotinu djece. Uz njih još radi i područni vrtić u Brunjakovoj kod škole na Velom Vrhu, s kapacitetom većim od stotine djece, a otvoren je i vrtić na Padulju na Velom Vrhu u Sponzinoj koji ima kapacitet od 80 djece jasličkog uzrasta. Preko ljeta Centar je pun, pune su i Zvjezdice, kao i jaslice na Padulju, dok su na Velom Vrhu popunjene dvije od pet skupina.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam