SKUP

U Puli se održava 20. simpoziji "Kvaliteta - jučer, danas, sutra": MEĐUNARODNI STRUČNJACI ZA KVALITETU OKUPILI SE U HISTRIJI

| Autor: Chiara BILIĆ
Histria (Arhiva)

Histria (Arhiva)


U Puli u hotelu Park Plaza Histria okupili su se menadžeri kvalitete na 20. međunarodnom simpoziju "Kvaliteta - jučer, danas, sutra" kojeg je organiziralo Hrvatsko društvo menadžera kvalitete.

Na panel-diskusiji izlagači su govorili o sustavu kvalitete kroz povijest i doprinosu kvalitete razvoju ljudske civilizacije, a pokušalo se odgovoriti na pitanje što raditi u budućnosti da bi se povećala konkurentnost gospodarstva, ali i kvaliteta života građana.  

Na simpoziju su gostovali autori i menadžeri iz svih zemalja svijeta, na čelu s moderatorom, glavnim organizatorom i predsjednikom Hrvatskog društva menadžera kvalitete doc. dr. sc. Miroslav Drljača.

Kako nam je objasnio Drljača, menadžer kvalitete je osoba koja je završila fakultet, ima visoku naobrazbu, ali i specijalističko obrazovanje iz područja sustava upravljanja kvalitetom.

Sustav kvalitete se, kazao je, temelji na zahtjevima korisnika.

- Treba prepoznati njihove zahtjeve te sustav upravljanja prilagoditi i urediti tako da usluga ispunjava sve zahtjeve kupaca. Kvaliteta je, dakle, orijentirana tržištu i kupcu, čime ona postiže svoju konkurentnost i stvara pretpostavke za opstanak i razvoj na tržištu, kazao je Drljača, dodavši da su u Pulu došli zato što je Istra perjanica hrvatskog turizma i ima sustav upravljanja kvalitetom, jednako kao i Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini