koja udovoljavaju uvjetima

U Puli i ove godine sva djeca upisana u dječji vrtić bez liste čekanja

| Autor: Glas Istre

Danas je objavljena Konačna lista reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće na području grada Pule u pedagoškoj godini 2020./2021. godini po dobnim skupinama i objektima na području grada Pule.
Tako će narednu godinu biti upisano ukupno 329 djece od čega je njih 184 upisano u jaslice, 129 u dječji vrtić, njih 10 u predškolu i 6 u kraći, trosatni program.

„I ove godine u dječje vrtiće upisali smo svu djecu koja udovoljavaju uvjetima i ponosni smo što u Gradu Pula desetu godinu zaredom nema liste čekanja za upis naših najmlađih u vrtić. Jedinstveni upis djece u dječje vrtiće provodio se od 1. do 16. srpnja 2020. godine putem sustava e-Vrtića kojeg je Pula kao prvi i jedini grad u Hrvatskoj uveo u želji da modernim informatičkim sustavom poveže sve gradske i privatne vrtiće. Sustav upisa djece e-Vrtić je jedinstven, transparentan, pravedan, centraliziran i javan proces upisa u sve dječje vrtiće kojim se olakšava birokratski proces upisa djeteta u vrtić i kojim je omogućeno da svako dijete koje zadovoljava uvjete upisa ima i osigurano mjesto u vrtiću, rekla je zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci.

Takav sustav omogućuje jedinstvene upise po istim kriterijima za tri dječja vrtića čiji je osnivač Grad i 20 privatnih vrtića te Gradu omogućava da na vrijeme prepozna trenutne potrebe te uskladi svoje kapacitete kako bi svoj djeci osigurali siguran boravak u vrtiću.


„Zbog poštivanja mjera vezanih uz Covid 19 ove godine po prvi puta provedeni su online upisi kako bi većina roditelja mogla pristupiti upisima preko weba. Zahtjevi za upise predavali su se online putem google forms obrasca, a za roditelje koji nisu bili u mogućnosti predati online zahtjev bilo je otvoreno jedno upisno mjesto u Dječjem vrtiću Vjeverice. Lista reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće u pedagoškoj 2020./2021. godini po dobnim skupinama i objektima i pripadajući prilozi objavljeni su na oglasnim pločama dječjih vrtića i na službenim web stranicama Grada Pule (www.pula.hr) te službenim stranicama DV Pula (www.dvpula.hr) DV Mali svijet (www.dvmalisvijet.hr) i DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola (www.rintintin.hr)“, pojasnila je predsjednica Povjerenstva za upise Martina Miletić Stojković.

Roditelji djece koja će biti upisana u vrtiće čiji je osnivač Grad Pula bit će pozvani od strane vrtića kako bi obavili individualne razgovore, a roditelji djece upisane u vrtiće drugih osnivača trebaju kontaktirati pojedini vrtić za dogovor oko inicijalnog razgovora na koji dolaze s djetetom.
Roditelji čija su djeca primljena u Dječji vrtić Pula i Dječji vrtić Mali svijet na stranicama vrtića: www.dvpula.hr i www.dvmalisvijet.hr preuzet će upitnik za roditelje te ga ispunjenog donijeti u vrtić u zakazanom terminu zajedno s ostalom dokumentacijom.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater