PULSKI HLAD - UGROŽEN

U dvije godine pale dvije ladonje s Giardina. Zoričić: "Imamo nekoliko stabala koja su bolesna i moramo ih ukloniti"

| Autor: Jelena MILOVIĆ, Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Nije izdržalo silu vjetra i zub vremena (snimila: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Nije izdržalo silu vjetra i zub vremena (snimila: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


U nevremenu koje je u subotu pogodilo Pulu pala je još jedna žrtva u samom srcu grada: ladonja na Giardinima. Na svu sreću, bila je to i jedina žrtva, premda smo svjesni da je riječ o jednom od najfrekventnijih dijelova našeg grada pa je događaj mogao biti i puno teži. O lošem stanju stabala ladonje, srcu Puležana iz brojnih razloga posebno dragih, pisalo se na ovom mjestu u nekoliko navrata, kada je struka vrlo neuvijeno postavila dijagnozu i zaključila: Neka stabla ladonje moraju se rušiti! Nemamo izbora!

Christian Gallo, diplomirani inženjer šumarstva prošle je godine kroz svoju prezentaciju govorio o urbanom šumarstvu, s naglaskom na lokaciju Giardina u Puli, a koju je slikovito naslovio riječima "Između želja i stvarnosti (sigurnosti)".

Puka je sreća što srušeno stablo nije oduzelo život nekom prolazniku. Giardinima svakodnevno prolaze tisuće ljudi, ali i ispijaju kavu na tamošnjim ugostiteljskim terasama. Pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića upitali smo što konkretno Grad namjerava poduzeti da bi se zaštitili građani.

- To stablo je bilo za rušenje, a prikazano je i na prezentaciji cijelog projekta Giardina, koje je bilo javno, da je to jedan od naših sadašnjih kapitalnih projekata uređenja Giardina. Imamo nekoliko stabala koja su bolesna i koje moramo ukloniti, a to ćemo i učiniti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater