SVAKA ČAST

U 22 GODINE DONIRALI TRI I POL TONE BRAŠNA! Maturanti Medicinske škole Pula poklonili brašno Crvenom križu

Osim što će brašno biti podijeljeno potrebitim obiteljima s područja grada Pule maturanti svim drugim maturantima poručuju da zadnji dan nastave ne prosipaju brašno po ulicama i gradskim trgovima već doniraju potrebitima

S maturantima su u pratnji bile su njihove razrednice

S maturantima su u pratnji bile su njihove razrednice


Maturanti Medicinske škole Pula iz 4.b, 4.c i 5.a razreda budućih medicinskih sestara i tehničara, fizioterapeutskih tehničara i tehničarki i primaljskih tehničara jučer su pulskom Gradskom društvu Crvenog križa donirali 150 kilograma brašna. Otkako akcija postoji maturanti ove škole donirali su pulskom Crvenom križu čak 3.500 kilograma brašna!

- U sklopu svojih brojnih završnih aktivnosti, priprema za obranu završnog rada i polaganja ispita državne mature maturanti su se i ove godine uspjeli organizirati te prikupili određenu količinu novca, kupili brašno i odnijeli vrijednu donaciju u prostorije Crvenog križa Pula. Budući medicinari time nastavljaju dvadeset i dvije godine dugu i neprekinutu humanitarnu akciju kojom na vrijedan i plemenit način završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje, doznajemo od Ljiljane Rotar iz Medicinske škole.

Neopisiv osjećaj

- Upisom u Medicinsku školu upisujete se u nešto što je puno veće od vas samih. Školovanje u ovoj školi nije samo učiti za prolaz već učiti kako postati čovjek i učiti znanja i vještine kojima nekome možete spasiti i život. Humanitarne akcije su sastavni dio našeg školovanja i lijep je osjećaj kad znaš da si nekome i na taj način pomogao i olakšao mu život. Neopisiv je osjećaj kada znaš da ćeš jednom svojim znanjem i trudom pomoći nekome u nevolji, kazala je pritom ponosna maturantica Magdalena Zlateska, buduća medicinska sestra.

U pratnji razrednica

Osim što će brašno biti podijeljeno potrebitim obiteljima s područja grada Pule maturanti svim drugim maturantima poručuju da zadnji dan nastave ne prosipaju brašno po ulicama i gradskim trgovima već doniraju potrebitima. S maturantima su u pratnji bile su njihove razrednice Ksenija Mračević, Snježana Svitlić Budisavljević i Ivana Popović te Ljiljana Rotar, školska pedagoginja i koordinatorica akcije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum