NORIJADA U PULI

FOTOGALERIJA / Ludo, veselo, šareno i bučno maturanti slave svoj dan

| Autor: Jelena MILOVIĆ


Ludo, veselo, pomalo izvan kontrole, ali baš očekivano i predvidljivo, protječe u Puli još jedna norijada i ove godine organizirana u suradnji s udrugom Pula Nightlife. S puno osmijeha, išarani svim bojama, raštrkani po parkingu Rojca, dijelom razuzdani i bučni, maturanti slave i opraštaju se s jednim, za njih, vrlo značajnim dijelom svog života. Zato je ovo istovremeno i sretan, ali dijelom i tužan trenutak, otkrili su nam.

Noel Batić dolazi iz Medicinske škole i ovaj su mu dan, otkriva nam, pomiješane emocije. "Mislim da će ovo biti dan za pamćenje, ali mislio sam da ću biti sretniji. Sad mi je pomalo i žao da završavam srednju školu. Baš mi se i ne ide na faks, a bili smo super razred. Ovo je trenutak od kojeg sve počinje teći malo drugačije i ozbiljnije. Planiram upisati fakultet za fizioterapeuta, neću pauzirati godinu, jer ako pauziram, neću ni otići", otkriva nam svoje planove Noel.

Njegov kolega Erik Macan planira upisati Politologiju, a polagat će ono što traži fakultet. "Malo smo zadnjih sedam dana u "bedu", jer smo shvatili da se rastajemo. Sjetili smo se kako smo se izgubili kad smo kretali prvi dan u srednju školu, a sad već krećemo dalje. Mladi u Hrvatskoj mogu naći posao, ja u tu priču da ovo nije država za mlade, ne vjerujem", zaključuje on. Tomas Carek, još jedan maturant s kojim smo kratko porazgovarali, veli nam da je tužan jer je tek sada shvatio da je došao kraj ovom razdoblju.

"Sad treba maturirati, upisati faks i više se kao razred nećemo družiti jedno određeno vrijeme", s neskrivenom tugom govori nam on, koji najavljuje da su se dogovorili ostati u kontaktu.

Anja, Deni, Karla, Maura i Laura iz Medicinske škole (fizioterapeuti) vele nam kroz smijeh kako im je danas važno stvoriti uspomene, zabaviti se, ali i dobro se zaprljati, što nam već viđenim dokazuju da su već dobrano uspjele. "Idemo nakon 13 sati malo spavati, onda na more i opet navečer vani", opisuju nam planove. Danas očekuju ludilo, ali budući da su ove djevojke medicinarke, obećaju da će pružiti pomoć, ukoliko to bude potrebno. A kakvi su im planovi nakon ovih ludih dana, zanima nas, na što nam uglas govore da je to svakako "proći maturu".

Sljedeći tjedan očekuje ih prvi dio ispita, a drugi dio polaganja slijedi krajem šestog mjeseca. Očekuju li dobre rezultate na njoj, danas, čini se, nije bio dan da im postavim baš takvo pitanje, jer mi gotovo u glas odgovaraju niječno. "Šalimo se. Ako mama pita, rezultati će biti dobri", u skladu s današnjim potpuno ležernim pristupom obavezama, umiruju roditelje. Neuvjerljivo, ali nadasve simpatično.

"Ako ne prođemo, okrivit ćemo sustav", šeretski mi dobacuju, valjda već sada svjesne kako život ponekad funkcionira. Ali, nije im danas ništa za zamjeriti. Veseli i otkačeni, kako samo mladost može biti, a da joj se to ne uzima za zlo, otkrivaju nam i da ipak razmišljaju o budućnosti. "Ako uspijemo proći maturu, svakako faks", slažu se u većini.

Kako ovogodišnji zadnji dan škole pada na sam petak, s čak tri velika partyja maturanti proslavljaju završetak srednjoškolskog obrazovanja. Jedan se party održao jučer, dok se program na parkiralištu DC Rojc odvija danas do 14 sati. Za glazbeni dio zadužen je DJ Gaby. Nakon što se popodne malo odmore i skupe snagu, u večernjim satima u Pietasu održat će se koncert Maje Šuput, koji će trajati sve do 5 sati, a cijena ulaznice je 15 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini