U ROJCU

Tribina o deset godina OD BLOKADE PULSKOG SVEUČILIŠTA

| Autor: Mladen RADIĆ
(M. MIJOŠEK)

U utorak 14. svibnja s početkom u 19.30 sati u Dnevnom boravku Rojca održat će se tribina "Otpori komercijalizaciji obrazovanja: od blokade pulskog Sveučilišta 2009. do danas".

Desetogodišnjica studentskih pobuna u Hrvatskoj izvrstan trenutak za međugeneracijsku izmjenu studentskih iskustava te ponovno otvaranje rasprave o potpuno javno financiranom visokom školovanju na svim razinama (preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj).

O tome je li moguće graditi nove studentske borbe na iskustvima sudionika studentskih okupacija Sveučilišta 2009. ili današnji društveno-politički kontekst zahtijeva drugačije i inovativnije strategije, na tribini će, uz ostale raspravljati Saša Vejzagić i Anita Buhin, bivši studenti pulskog Sveučilišta i aktivni sudionici studentske blokade, Robert Slacki, član Studentskog zbora pulskog sveučilišta 2016.-2018., Lorena Drakula, članica Studentskog zbora Filozofskog fakulteta u Zagrebu 2017.-2019. Tribinu će moderirati Goran Matić, također aktivni sudionik studentske blokade 2009. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini