GENERALNI KONZUL ITALIJE U PULI

Treba vratiti lektora za talijanski jezik na pulsko Sveučilište

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(D. MEMEDOVIĆ)

(D. MEMEDOVIĆ)


Od ove godine zahvaljujući suradnji s fakultetom iz Perugije, pulski studenti na talijanskim studijima, i to najbolji na godini, mogu dobiti dvije diplome - talijansku i hrvatsku

 

Vratiti lektora izvornog govornika za talijanski jezik Fakultetu za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije te Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti, odnosno njegovoj talijanskoj sekciji, jedan je od zaključaka susreta novog generalnog konzula Republike Italije u Rijeci Davidea Bradaninija i voditelja talijanskih studija i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Konzul Bradanini jučer je posjetio Pulu i susreo se s prorektorima Sveučilišta Mirjanom Radetić-Paić i Valterom Boljunčićem, dekanicom Teom Golja te prodekanicama Elianom Moscarda Mirković i Lorenom Lazarić. Susretu je bio nazočan i počasni konzul Italije u Puli Tiziano Sošić.

Razgovarali su o suradnji pulske talijanistike s talijanskim fakultetima, a kako je rekla prof. Mirković, od ove godine zahvaljujući suradnji s fakultetom iz Perugije studenti, i to najbolji na godini, imaju mogućnost doći do dvostruke diplome - talijanske i hrvatske što će im uvelike pomoći prilikom pronalaska posla. Bradanini je potvrdio da je cilj proširiti tu suradnju na što više sveučilišta te omogućiti što veću mobilnost studenata. Predstavnici pulskog Sveučilišta upoznali su konzula sa studijskim programima te posebnostima učenja talijanskog jezika u Puli, odnosno s činjenicom da u Puli postoji kompletna vertikala na talijanskom jeziku - od vrtića, osnovnih i srednjih škola do fakulteta. Konzul je izrazio zadovoljstvo izvrsnim odnosima između Italije i Hrvatske na području gospodarstva, politike, kulture i turizma, a želja mu je produbiti suradnju na svim poljima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter