KANDIDATKINJA ZA GRADONAČELNICU

TRANSFER: Elena Puh Belci iz Grada Pule "prešla" u Istarsku županiju

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Elena Puh Belci (snimio M. MIJOŠEK)

Elena Puh Belci (snimio M. MIJOŠEK)


Dvojbe oko toga hoće li IDS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Pule Elena Puh Belci nakon izbornog poraza ostati raditi za administraciju svog protukandidata i novog gradonačelnika Filipa Zoričića ili će u Gradskom vijeću preuzeti ulogu predvodnice oporbe, razriješene su prošlog tjedna kada je donedavna zamjenica gradonačelnika zauzela svoje mjesto u novom sazivu predstavničkog tijela grada.

S obzirom da je radni odnos u tijelima izvršne gradske vlasti nespojiv s vijećničkim mandatom u istoj jedinici lokalne samouprave, već na toj konstituirajućoj sjednici novog vijeća bilo je izvjesno da je Puh Belci "digla sidro" s Foruma, odnosno da je u tom trenutku već bivša djelatnica pulske gradske uprave. "Misterij" gdje nastavlja svoj profesionalni angažman razriješen je već ovog tjedna kada su na naš upit iz Kabineta župana potvrdili prelazak službenice iz Grada Pule u Istarsku županiju.

"Sukladno zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi, službenica Elena Puh Belci 16. lipnja 2021. godine sporazumno je prešla s radnog mjesta pomoćnice pročelnice za društvene djelatnosti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Pule na radno mjesto više savjetnice za obrazovanje, sport i tehničku kulturu u Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije. Sporazum su potpisale pročelnice Patricia Percan iz županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu i Elvira Krizmanić Marjanović iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule, te službenica Elena Puh Belci", stoji u odgovoru iz Kabineta župana.

Potpisivanju sporazuma, dodaje se, prethodilo je dobivanje mišljenja Ureda za zakonodavstvo Vlade Republike Hrvatske, u kojem je potvrđeno da ne postoje nikakve zapreke da se izvrši njezin prijem u Istarsku županiju bez provedbe javnog natječaja, a temeljem pisanog sporazuma pročelnika upravnog tijela u kojem je radila i pročelnika upravnog tijela u koje se prima, uz prethodni pristanak same Puh Belci.

Podsjetimo, Elena Puh Belci u dva je mandata obnašala dužnost zamjenice gradonačelnika Borisa Miletića, a prije toga je bila zaposlena na poslovima zamjenice pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti pri Gradu Puli.

Prije toga prošla je kroz sve razine gradske uprave, od pripravnice pa sve do zamjenice pročelnika u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti. Na lokalnim izborima bila je stranačka kandidatkinja za Miletićeva nasljednika na kormilu grada, ali je nakon relativne pobjede u prvom izbornom krugu u drugom izlasku na birališta poražena od novog gradonačelnika Zoričića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater