NAŠ SAN NJIHOV OSMIJEH

TEŠKA SRCA, ALI SIGURNOST DJECE JE NA PRVOM MJESTU: Pandemija odgodila humanitarnu akciju "More ljubavi"

| Autor: Borka PETROVIĆ

Za ovo ljeto prijavilo se 77 iznajmljivača iz 25 gradova, mjesta, općina diljem Istre koji su htjeli darivati odmor na moru za 320 djece iz sjeverne i sjeveroistočne Hrvatske, BIH i Srbije

Početkom godine humanitarna udruga "Naš san njihov osmijeh" pokrenula je dogovore oko ovoljetne akcije "More ljubavi" kojoj je, kao i lani, bio plan dovesti djecu iz nekoliko država u Istru na more. U nepuna dva mjeseca čak 77 iznajmljivača iz 25 različitih gradova, mjesta, općina diljem Istre javilo se da bi besplatno primilo djecu i ubrzo je dogovoren dolazak 320 djece iz sjeverne i sjeveroistočne Hrvatske, BIH i Srbije.

Riječ je o djeci koja nemaju uvjete za dolazak na more, djeci koja ga nikada nisu vidjela, ne znaju plivati i ovo bi za njih bio odmor života, doznajemo od predsjednika udruge Igora Loparića.

Dogovoreni su, doznajemo, i obroci u mnogim ugostiteljskim objektima i besplatan ulaz za djecu u adrenalinske i vodene parkove, kao i donatori koji su se javili kako bi usrećili dječicu dok su ovdje.

- Sve smo imali crno na bijelo, tablični prikaz svih donacija. Bili su spremni i ugovori o suradnji s iznajmljivačima, s volonterima, donatorima, sa suradnicima. Imali smo i plan kako doći do novca, nacionalni plan koji bi uvrstio i poznate javne osobe i dali smo cijelo srce u svih 70-ak dana koliko smo se trudili, napominje Loparić. Nažalost, zbog aktualne pandemije svi su planovi pali u vodu.

- Čekali smo i čekali koliko smo mogli, ali sada hladnih glava možemo objaviti i reći da akciju nećemo realizirati ove godine. Sigurnost i zdravlje su na prvom mjestu i tu nemamo što previše pisati niti pričati, no lagali bismo kada bismo rekli da nismo tužni, priznaje Loparić. Sve će iznajmljivače koji su se odazvali ovih dana pojedinačno nazvati da bi im se zahvalili i pozvali ih da dio ove bajke budu iduće godine, napominje predsjednik udruge, zaključujući da oni od svoje vizije neće odustati i mali će anđeli more ugledati kad-tad, a vjerojatno već na ljeto 2011.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of