U domu hrvatskih branitelja

SVEČANO OTVORENI 45. MEĐUNARODNI SUSRETI HARMONIKAŠA U PULI

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Ilustracija

Ilustracija


Baletnom predstavom, odnosno baletnom suitom „Dugine boje“, djelom osebujnog autora Saše Bastaleca, u 21 sat svečano su otvoreni 45. Međunarodni susreti harmonikaša u Puli. Ova tradicionalna manifestacija u organizaciji OKUD-a Istra održava se u impozantnom prostoru Doma hrvatskih branitelja nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije. Organizatori su istaknuli zadovoljstvo što mogu ugostiti brojne domaće i inozemne umjetnike i glazbene pedagoge. 

Ovogodišnji susreti započeli su jutrošnjim natjecanjem sudionika u najmlađoj kategoriji, a traju do petka, 27. svibnja. Natjecanja su organizirana u 11 solističkih kategorija, 3 kategorije komornih sastava i 4 kategorije harmonikaških orkestara. 

U četvrtak u 21 sat u istom prostoru koncert će održati Duo Artina, a dan kasnije kruna manifestacije bit će završni koncert pobjednika 45. Međunarodnog susreta harmonikaša s početkom u 20.30 sati. 

O otvorenju 45. Međunarodnih susreta harmonikaša čitajte opširnije u tiskanom izdanju Glasa Istre u četvrtak, 26. svibnja, a o cjelokupnom natjecanju u nedjeljnom izdanju Glasa Istre, 29. svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter