"BOŽIĆ U INK-u"

Sutra navečer tradicionalni humanitarni koncert: MIA DIMŠIĆ I MARKO TOLJA ZA ATLETSKI KLUB SPEKTAR

| Autor: Mladen RADIĆ

Prihod večerašnjeg koncerta će se usmjeriti za izgradnju fitnesa na otvorenim područjima Rojca, a ovaj vanjski fitnes bit će prilagođen osobama s invaliditetom i zdravim ljudima, objasnila je Jelena Vuković iz Atletskog kluba Spektar

  

U Gradskoj je palači najavljen tradicionalni koncert "Božić u INK-u" na kojem sutra u 20 sati nastupiti Mia Dimšić i Marko Tolja, a prihod od ulaznica ide Atletskom klubu Spektar iz Pule. Producent i inicijator koncerta Daniel Sponza zahvalio se Gradu Puli te Arena Hospitality Group koji su prije sedam godina prepoznali vrijednost projekta, te je napomenuo da ulaznica ima još jako malo u prodaji.

Posebno bacalište

O tome kome će biti namijenjena humanitarna sredstva svake godine odlučuje Humanitarna mreža Grada Pule, a ček će Atletskom klubu Spektar svečano biti uručen nakon Božića kada će se znati koliko je novaca sakupljeno.

- Prihod koncerta će se usmjeriti za izgradnju fitnesa na otvorenim područjima Rojca koji će biti prilagođen osobama s invaliditetom i zdravim ljudima, objasnila je Jelena Vuković iz Atletskog kluba Spektar.

- U planu je postavljanje tri do četiri vanjske sprave i izgradnja samog bacališta za osobe s invaliditetom s obzirom da imamo potrebu za posebnim bacalištem na kojeg treba privezati postolje s kojeg osobe s invaliditetom bacaju, ali će ono biti dostupno i ostalim bacačima. Taj vanjski fitnes ponudit ćemo i ostalim građanima i vjerujem da će biti puno onih koji će ga koristiti. Možda i oni koji čekaju djecu u Rojcu gdje dnevno prolazi oko pet tisuća ljudi, rekla je Vuković zahvaljujući svima na ovoj humanitarnoj akciji. Istaknuvši ponos što su dio ove priče, ona je izrazila nadu da će opravdati povjerenje.

Vuković je kazala da je Atletski klub Spektar, klub za osobe s invaliditetom, ali i za zdrave sportaše, osnovan 2007. i jedan je od najvećih klubova osoba s invaliditetom na području Istarske županije. Trenutno broji osam aktivnih sportaša, šest u kolicima i dvoje "hodajućih", kako ih nazivaju. To su dečki koje se kroz sport nastoji resocijalizirati i pokušavaju ih progurati da žive normalan život i da imaju radne navike. Iza njih su uspješni rezultati u zadnje dvije godine, pa imaju i svjetskog juniorskog prvaka u bacanju diska i kugle, a to je Luka Bukša iz Rijeke koji nastupa za ovaj klub.

Humanitarna gesta

- Ljepše od samog božićnog koncerta je ta humanitarna gesta, namjena. S jedne strane građanima možemo ponuditi kvalitetan glazbeni sadržaj i lijepu, ugodnu večer, a s druge strane što smo na ovaj način prikupili više od 200 tisuća kuna koji su bili usmjereni prema potrebitima, rekao je o koncertu "Božić u INK-u" pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Za članicu uprave Arena Hospitality Groupa Manuelu Kraljević ovaj koncert je "točka na i" jedne cjeline kojom zaokružuju ovu godinu pomoći koja je usmjerena lokalnoj zajednici. Ove su godine zajedno s UNICEF-om i Bina Istrom pomogli i Općoj bolnici Pula. Prije dva tjedna potpisali su dvogodišnji ugovor s UNICEF-om i postali prva hotelijerska tvrtka koja se ima ozbiljne namjere baviti lokalnom zajednicom u smislu jačanja obitelji i podizanju prava djece.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater