Petu godinu zaredom

SUTRA NA FORUMU Petaši trče protiv nasilja

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Učenici petih razreda osnovnih škola u Puli ove će srijede, petu godinu zaredom, sudjelovati u Trci protiv nasilja koja starta u 12 sati na Forumu. Bit će odjeveni u ružičaste majice na kojima će se, umjesto startnih brojeva, nalaziti poruke protiv nasilja koje će ispisati sama djeca. Uz njih će trčati predstavnici organizatora, Policijske uprave istarske i Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule, i tako obilježiti Dan ružičastih majica posvećen borbi protiv vršnjačkog nasilja.

Program počinje na Forumu milenijskom fotografijom sudionika utrke koji će u 11.30 sati formirati oblik dlana ruke, čime će odaslati svoju poruku nenasilja s pete pulske utrke. Trčat će se na potezu Forum-Flaciusova-Ulica Riva (do ACI marine)-Flaciusova-Forum. Kao i lani, očekuje se više stotina sudionika, a promet će trasom utrke biti zatvoren te se vozači upućuju na alternativne pravce.

Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u veljači, u znak prosvjeda zbog incidenta koji se dogodio prije gotovo 13 godina u školi u Kanadi, gdje je jedan učenik, u znak podrške svojoj oboljeloj majci, došao u školu u ružičastoj majici. Zbog toga je bio izvrgnut verbalnom i fizičkom vršnjačkom nasilju, nakon čega su i drugi učenici u znak solidarnosti i podrške odjenuli ružičaste majice. Ona je postala simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater