HOROSKOP

ŠTO U 2019. OČEKUJE DVANAEST ZNAKOVA ZODIJAKA OTKRIVA RIJEČKA ASTROLOGINJA DUNJA FUĆAK: Nova godina donosi veliko olakšanje, planete nam šalju pozitivne vibracije


Ako je 2018. godina bila godina u kojoj smo morali rješavati probleme iz prošlosti, 2019. će nam ponuditi veliko olakšanje jer nam planeti šalju pozitivne vibracije. Možemo reći da nakon tri kaotične godine napokon možemo pričati o poboljšanju, ističe astrologinja Dunja Fućak u svojoj godišnjoj prognozi za dvanaest horoskopskih znakova. 

- Godina 2019. bit će sretna i pozitivna, godina entuzijazma, ali uz oprez. Možemo biti pozvani promijeniti stil života, otkriti talente i resurse kojih nismo bili svjesni. Oni koji se bave duhovnim pitanjima mogu očekivati vrlo uspješnu godinu zbog ugodnog aspekta Saturna i Neptuna u danima oko 31. siječnja i 18. lipnja - ističe Fućak. Navodi da će Jupiter u svom znaku Strijelcu poticati veliki entuzijazam i uvjerenje da možemo ostvariti svoje snove jer Jupiter želi da vjerujemo.

- Vjerujte u sebe, vjerujte u svoje mogućnosti, vjerujte u budućnost, vjerujte da možete učiniti više i biti bolja verzija sebe - poručuje astrologinja iz Rijeke.

 Pojašnjava planetarne pozicije i aspekte važne za ovu godinu.

 - Do prosinca 2019. Jupiter se nalazi u svom znaku, u Strijelcu, dok se Saturn nalazi u svom znaku, u Jarcu. Saturn od nas traži da djelujemo korak po korak kako bismo postigli pozitivan rezultat. Zato će ovo biti vrlo uspješna i pozitivna godina jer nam Jupiter daje vjeru da možemo postići ono što želimo, ali uz Saturna koji će nam donijeti stav da će sve doći u pravom trenutku i da ne moramo silom ili naglošću doći do uspjeha. Napeti aspekt Jupitera i Neptuna koji će se dogoditi tri puta ove godine upozorava na prevare, laži i nepovjerenje. U to vrijeme situacije mogu biti čudne i zbunjujuće i teško ćemo tada točno odrediti što je pogrešno ili točno. Najbolje je tada ostati čvrsto na zemlji, držati se činjenica i ne poduzimati značajne promjene niti pokretati nove projekte. To nije vrijeme za riskiranje i tada ne vjerujte previše drugima.

Najkritičniji dani u 2019. su oko 13. siječnja, 16. lipnja i 21. rujna. Sam početak godine je jako zanimljiv jer će Mars odmah 1. siječnja ući u znak Ovna i potaknuti nas da se pokrenemo. Početkom godine imamo i pomrčinu Sunca u Jarcu, 5. siječnja, i pomrčinu Mjeseca u Lavu, 20. siječnja, zatim u srpnju imamo pomrčinu Sunca u Raku, 2. srpnja i pomrčinu Mjeseca u Jarcu, 16. srpnja te krajem godine 25. prosinca imamo i pomrčinu Sunca u Jarcu. Pomrčine Sunca su savršeno vrijeme za stvaranje velikih promjena, za odabir novog pravca ili za pokušati ono što ste oduvijek željeli, ali vam je nedostajalo hrabrosti. One označavaju završetak i početak. Za neke osobe promjene će biti jedva primjetne, dok će druge doživjeti događaje koji će im promijeniti život. Općenito, pomrčine nas tjeraju donositi odluke, djelovati, i te promjene mogu biti korisne. Merkur će u 2019. biti retrogradan od 5. do 28. ožujka u znaku Riba, od 8. srpnja do 1. kolovoza u Lavu i Raku te od 31. listopada do 20. studenoga u Škorpionu. Svaka faza retrogradnog Merkura je prilika za reviziju naših akcija i namjera koje su bile aktualne posljednjih nekoliko mjeseci, što nam pomaže uočiti drukčije životne perspektive.

 OVAN

 Ljeto u znaku ljubavi Jedan od vaših zadataka u 2019. godini je pronaći ravnotežu između privatnog i profesionalnog života. Moglo bi se dogoditi da se osjećate neispunjeni zbog očekivanja vezanih uz posao, koji vam može oduzeti previše vremena i udaljiti vas od privatnog života i obitelji. Siječanj počinje s Marsom u vašem znaku i, što reći, bolji početak godine niste mogli ni poželjeti. U idućih šest tjedana koliko će Mars biti u znaku Ovna, vjerujte u sebe, u svoju inspiraciju i poduzmite odmah na početku godine akciju. Lipanj je kritičan jer će snažni Neptun ići retrogradno i biti u teškom aspektu s Jupiterom. To može stvoriti duboku želju za bijegom od odgovornosti i životnih opterećenja. Što se tiče ljubavi, mnogi od vas će naći srodnu dušu na ljeto (srpanj i kolovoz). Tijekom ove godine možete se odlučiti za preseljenje u novi dom sa svojom obitelji, pa čak odlučiti i za dijete ili odabrati datum za ulazak u brak.

 BIK

 Značajne financijske promjene Jupiter će vam donijeti mogućnost dobivanja kredita, kupnju automobila ili nove nekretnine. Poslušajte svoju intuiciju kako biste pronašli ravnotežu između mogućnosti stjecanja kroz zajmove i tereta financijskih obveza. Ljubavna događanja od proljeća počinju biti temelj u vašem životu. Vjerojatno su neke ljubavne veze završile u zadnjim mjesecima 2018. godine, ali sada možete započeti novu vezu ili se čak vratiti staroj ljubavi koja je za vas važna. Mnogi od vas

će se odlučiti na potpuno drukčiji posao od onog koji su do sada radili, ali svaka promjena mora biti dobro promišljena, savjet mudrih osoba će biti presudan. Jupiter, Saturn i Uran obećavaju značajne financijske promjene, ali samo ako ste u prilici donijeti ispravne odluke. Ulazak Urana u vaš znak u ožujku donijet će vam bitne promjene u idućih šest godina. Glavna tema je stjecanje znanja i informacija potrebnih da promijenite svoj život na bolje. Mudrost će biti bitnija od činjenica i brojki.

 BLIZANAC

 Čuvajte se pretjeranog optimizma. Vama bi ovo mogla biti vrlo zanimljiva godina, da izađete pred svih i budete glas razuma. Međutim, samo zato što imate ideju, ne mora značiti da će vas drugi i slušati, ali govoreći istinu i ono što mislite uspjet ćete u svom naumu. Prihvaćanje znanja i mudrosti drugih osoba ove godine doista vam može otvoriti mogućnosti koje vas vode na mjesta koja ni u najluđim snovima niste sanjali. Kada se Jupiter protivi vašem Suncu, optimizam može biti vrlo pretjeran, vaša pozitivnost može biti pogrešna i možete upasti u neku zamku i prevaru, pa onda morate pokušati pažljivo procijeniti svaku situaciju u kojoj se nađete, tražeći savjet samo od osoba koje poznajete godinama i koje imaju dar mudrosti. Što se tiče emotivnih situacija, ne može se reći da je ovo savršena godina. Do kraja godine budite na oprezu što se tiče ljubavi jer su moguće iluzije i razočaranja. Odnosi koji traju godinama mogli su se takvoj krizi naći i 2007. godine. Pripazite na krađu novca, ideja, projekta. Netko bi mogao izdati vaše povjerenje, stoga je najbitnije izbjegavati one koji daju velika obećanja. Nemojte u ovoj godini ulaziti u bilo kakva financijska ulaganja.

RAK

 Uspjeh teško dolazi. Vaš ljubavni život će i 2019. godine biti vrlo složen. Od vas će se tražiti ozbiljnost, a ljubavne priče koje su već godinama problematične mogu biti prekinute. Ako vam je teška i naporna emotivna situacija, najbolje je da to riješite i krenete naprijed. U proljeće i tijekom zime moguće su svađe s rođacima, djecom ili roditeljima. Nije vrijeme ni za novi dom, ni za proširenje obitelji. Uspjeh teško dolazi, a k tome ste se još i iscrpili u 2018. Ne ulažite i ne vjerujte onima koji vam obećavaju veliki novac. Pripazite ako prodajete ili iznajmljujete svoj stan, dokumenti moraju biti savršeno čisti. Bez obzira na teškoće s kojima se susrećete, pokušajte zadržati samopoštovanje. Družite se s optimističnim osobama.

LAV

 Jupiter donosi prilike. Ako ste posljednjih nekoliko mjeseci imali zdravstvenih problema, u 2019. godini možete se osjećati bolje i brinuti se o sebi na najbolji način. Jupiter vam zaista ove godine može donijeti puno dobrih stvari, ne samo onima koji žive sami, već i onima koji su sretnoj vezi. Vrlo lako se možete odlučiti na zajednički život, izabrati datum vjenčanja, kupiti novi stambeni prostor ili razmišljati o djeci. Oni koji su sami imat će mogućnost upoznati vrlo zanimljivu osobu. Ljubav je naglašena u ljetnim mjesecima. Općenito, 2019. je sjajna godina da doživite emocije koje su vam nedostajale u životu. Najbitnije je da te osobe, koje budete upoznali, budu ozbiljne i stabilne. Tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci postoji mogućnost da zaradite više novca, ali i da poboljšate svoju poslovnu situaciju, bez previše obaveza.

 DJEVICA

 Društveni uspjeh i popularnost. Saturn vam donosi stabilnost, sigurnost i možete se osjećati puno jačima nego prijašnjih godina. Jupiter se preselio u vaše polje karijere i uspjeha, što vam može donijeti društveni uspjeh i popularnost. Ako ste bili u prilici iskoristiti Jupitera prošle godine, sada možete postići još više. Ako ste privatnik, vaša tvrtka će biti u prilici dati dobre ponude i zaključiti velike poslove, posebno ako radite sa stranim zemljama.Oni koji su zaposleni mogu dobiti povećanje plaće, pohvalu i veliko zadovoljstvo na poslu. Prilike za promjenu radnog mjesta pružaju se krajem ljeta i tijekom jeseni. Novac ćete imati potrebu uložiti u kupnju nekretnine ili neke druge vrste imovine. Eventualno se u veljači možete osjećati iscrpljeno i morate biti oprezni jer sezonska bolest vam može donijeti neke komplikacije.

 VAGA

 Rujan i listopad pogodni za selidbu. Može se reći da ćete se na emotivnom planu oporaviti nakon težeg razdoblja. Ako vaša ljubavna priča nije završena, sada polako, ali uz veliki trud, možete postići sklad i razumijevanje. Ako je emotivna veza prekinuta prošle godine, Jupiter će vam donijeti nove ljubavne avanture, ali i vrlo važno prijateljstvo koje može postati velika ljubav. Ako se odlučite preseliti u novi dom, osnovati obitelj, iskoristite rujan i listopad. Posao vam ove godine može donijeti više zadovoljstva od emotivnog odnosa. Uz pomoć neke osobe, koja će doći iz drugoga grada, ove godine možete završiti važne projekte. Vikend seminari, čak i ako morate putovati da biste sudjelovali, koji donose novi pogled na život, mogu vam donijeti lijepa iskustva. Postoji mogućnost kupovine novog prijevoznog sredstva. Veljača i listopad, ali i svibanj su najpozitivniji mjeseci za obnovu energije. Duga putovanja se ne preporučuju i bilo bi dobro pripaziti na ekstremne sportove.

 ŠKORPION

 Pronađite dobar posao. Imat ćete izvanrednu priliku nadograditi ono što ste započeli u 2018. Jupiter je izašao iz vašeg znaka u studenom, ali ne morate brinuti jer će u 2019. boraviti u vašoj kući financija. Prije svega, možete zaraditi puno novca, ali i puno potrošiti na izdatke s kojima ćete se suočiti tijekom godine. Za promjenu posla ili zapošljavanje u srpnju, listopadu i studenom biste mogli dobiti pozitivne odgovore. Šaljite životopise, otiđite na razgovor jer ove godine vam je povoljno vrijeme za naći dobar posao. Na ljubavnom planu možete popraviti mnoge stvari i pronaći unutarnju ravnotežu i harmoniju u odnosu. Ako ste sami ili ste prošle godine prekinuli vezu, tada će vam se u srpnju, listopadu i studenom pružiti nove prilike. Za vrijeme izleta možete upoznati vrlo važnu osobu za budući posao, a koja vam može postati prijatelj ili čak velika ljubav.

 STRIJELAC

 Sretna godina za vjenčanje. Konačno, nakon 12 godina, Jupiter je ušao u vaš znak i obećava vam sretnu 2019. Zadnjih godina moglo je doći do razočaranja u ljubavi, ali sad ćete imati priliku otvoriti svoje srce. U proljeće i ljeto osjetit ćete snažne otkucaje srca zbog emocija koje dugo niste osjećali. Nije vrijeme da budete kod kuće, morate izaći, upoznavati nove ljude, ići na zabave jer ljubav vam neće pokucati na vrata. Ovo je za vas vrlo sretna godina za vjenčanje. Travanj je dobar mjesec za razmišljanje o suradnji, otvaranju tvrtke jer neki rezultati i uspjesi mogu doći na ljeto, u srpnju i kolovozu. To je izvrstan trenutak da zatražite i povećanje plaće. Ovo može biti velika godina za učenje, podučavanje, pisanje, govor, putovanje i malu avanturu. Ovo je početak novog dvanaestogodišnjeg ciklusa, stoga ga maksimalno iskoristite.

 JARAC

 Revizija emotivnih odnosa. Za otprilike godinu dana Jupiter će ući u vaš znak, a u međuvremenu neki emotivni odnosi se mogu prekinuti, posebno oni koji vam nisu više zanimljivi i ne nude emocije. Površni odnosi će se suočiti s iznenadnom revizijom kako biste mogli krenuti dalje. Za one koji su sami, ovo je godina za upoznavanje vrlo stabilnih, emocionalno zrelih i mudrih ljudi. Najbolji mjeseci za ljubav su travanj, svibanj i prosinac. Na poslovnom planu ovo je godina tranzicije, ali prije svega priprema za važnu godinu značajnih promjena. Možete započeti važan projekt koji će biti zamoran, ali koji će vam omogućiti da napravite značajne promjene i povećanje financija. Najvažnija godina za vas je 2020., a 2019. će biti priprema. Za posao najbolji mjeseci su travanj i svibanj, kao i kraj godine, kad su mogući zanimljivi prijedlozi za suradnju. Nažalost, Saturn je vrlo zahtjevan i ne dopušta vam da se zabavite ili trošite nepotrebno energiju. Psihofizičko stanje nije izvrsno i često ćete se osjećati umorno. Trebate izbjegavati bilo kakav fizički napor.

 VODENJAK

 Samcima se smiješi suživot. U siječnju, veljači i svibnju imate mogućnost upoznati vrlo zanimljivu osobu. Samci će upoznati osobu vrlo sličnu sebi, s puno zajedničkih interesa. Mogućnosti za stjecanje novih prijatelja neće nedostajati, a neka od tih prijateljstava, s vremenom mogu postati posebno zanimljiva i donijeti divne emocije. Oni koji su prošli 40. godinu mogu upoznati zrelu osobu, vrlo ozbiljnu s kojom će započeti suživot. Mogućnost donošenja odluke o zajedničkom životu, odabiru datuma vjenčanja i proširenju obitelji naglašena je tijekom ove godine. Godina 2018. bila je teška za vas, na sreću 2019. se razlikuje i omogućuje vam postizanje izvrsnih profesionalnih rezultata. Najbolja razdoblja za posao su siječanj i veljača, ali i u svibnju i listopadu mogu doći važne prilike za zapošljavanje. Učenici mogu postići veliki uspjeh. Ove godine možete pronaći ulagača koji će financirati vaše ideje. Ako ste prošle godine imali pravne probleme, morali se suočiti s tužbom ili vam je trebao odvjetnik, sada to ide prema završetku. Jupiter će uspjeti popraviti sve i donijeti povoljne vijesti.

 RIBA

 Budite realniji. Moguće su ljubavne svađe, nesporazumi, a u nekim slučajevima i nevjera. Ožujak i srpanj mogu biti pozitivna razdoblja tijekom kojih bi se mogla obnoviti veza, ali u svakom slučaju rizik za prekid prisutan je već godinama. Osjećaj da vaš partner ne razumije vaš unutarnji svijet, ne podržava vaše ideje i ne izražava emocije kao u prošlosti sad je naglašen. Tijekom proljeća imate mogućnost osvojiti osobu koju ste tek upoznali, ali malo teže će biti osvojiti njezino srce. Teško ćete moći realizirati svoje projekte i radit ćete uporno, bez odmora i bez velikih ciljeva. Ako tražite posao, morat ćete pričekati do proljeća, ali čak i u tom razdoblju prilike koje se budu pojavile neće biti osobito zanimljive i zarada može biti

mala. Budite vrlo oprezni u financijskim i ekonomskim ulaganjima. Pročitajte dokumente, ne potpisujte ako imate bilo kakvih nedoumica jer se problemi mogu pojaviti kasnije. Budući je Jupiter u teškom aspektu s vašim Suncem, morat ćete posvetiti veliku pozornost vašem psihofizičkom zdravlju. Savjet je da činite opuštajuće stvari za um i tijelo. Vi koji živite u iluziji i volite zamisliti nemoguću ljubav, morate otvoriti oči i biti konkretniji i

realniji. Srećom, Saturn će vam tu pružiti veliku pomoć i omogućiti da slušate svoj um, a ne srce kako biste izbjegli pogreške. Mogući su problemi s jetrom i mogućnost dobivanja na težini zbog zadržavanja vode ili pretjeranog uzimanja alkohola i hrane. (Piše Danijela BAUK) 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum