Natječaj početkom studenog

STIPENDIJE STUDENATA Grad Pula promijenio uvjete i bodovanje za stipendiranje.

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


 Dva dodatna boda dobivaju voditelji europskih projekata i te sudionici programa mobilnosti. Osobe s invaliditetom dobivaju tri boda

Početkom studenog Grad će raspisati natječaj za stipendiranje studenata u akademskoj 2021./2022., a od ove godine poboljšani su uvjeti za dobivanje stipendija. Uz deficitarna zvanja uključene su i druge kategorije.

-Sa zadovoljstvom mogu najaviti bolje uvjete za ostvarivanje prava na studentske stipendije. Naime, od ove godine studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini sudjelovali kao voditelji europskih projekata u prijavi će se bodovati s dva dodatna boda. Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini sudjelovali u programu mobilnosti, primjerice Erasmusu+ i sličnim programima međunarodne razmjene i mobilnosti mladih osoba u trajanju od najmanje jednog semestra boduju se s dva boda.

Dodatno ćemo vrednovati prijave studenata s invaliditetom jer smatramo neophodnim njihovo obrazovanje i u konačnici stvaranje preduvjeta za uključivanje na tržište rada i naposljetku u društvo. Tako će se zahtjevi studenata, registriranih u Hrvatskom registru osoba s invaliditetom, bodovati s dodatna tri boda, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Sustav stipendiranja studenata uređen je Pravilnikom za dodjelu stipendija Grada Pule čiji su sastavni dio Kriteriji za dodjelu stipendija. Praktičnom provedbom Pravilnika u prethodnoj akademskoj godini te kroz konstantnu komunikaciju proteklih mjeseci utvrđena je potreba za izmjenom važećih odredbi Pravilnika kojima su poboljšani uvjeti za ostvarivanje prava na stipendije, navode iz Grada.

Prema dosadašnjem Pravilniku za dodjelu stipendija, koji je sada izmijenjen i dopunjen, studenti koji su položili sve ispite iz prethodne godine studija boduju se s dodatna tri boda.

Dodatna dva boda predviđena su za studente koji su u prethodnoj akademskoj ili školskoj godini najmanje 30 sati volontirali u ustanovama i udrugama civilnog društva u gradu Puli, a koje su prepoznate kao organizacije koje rade za opće dobro. Isto tako, dodatni bodovi dodjeljuju se za uspjehe na natjecanjima državnog i međudržavnog značaja iz područja znanja, sporta i umjetnosti.

Nakon raspisivanja natječaja početkom studenog, prijedlog liste za dodjelu stipendija objavit će se polovicom prosinca na službenim web stranicama Grada i oglasnoj ploči gradske pisarnice.

Na natječaj se mogu prijaviti redovni studenti, državljani Republike Hrvatske, koji imaju prebivalište na području grada Pule.

Pravo na podnošenje zahtjeva imaju studenti koji prvi put upisuju akademsku godinu te su u prethodnom školovanju ostvarili sljedeći prosjek ocjena: za studente prve godine studija najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako je upisan na studij za deficitarno zvanje. Za studente druge i treće godine nužan je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za deficitarno zvanje. Za studente na diplomskom studiju potreban je prosjek od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija, odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Pula odredio kao deficitarno.

Cjelovit tekst natječaja za dodjelu stipendija bit će objavljen na službenim gradskim web stranicama, u rubrici "aktualno".

M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini