Prve minute

FOTO/VIDEO SRETNA NOVA GODINA! Uz vatromet, pjesmu i ples Istrani veselo zakoračili u novu 2019. godinu. Pogledajte atmosferu na Forumu i u pulskim kafićimaBučno, veselo i rasplesano Istrani su dočekali Novu godinu, i ispratili staru. Usprkos niskim temperaturama, mnogi su Istrani posljednji dan ove godine odlučili provesti na otvorenom, na gradskim trgovima gdje je bio organiziran doček.

 

 

Puljani i njihovi gosti Novu su godinu dočekali na Forumu, uz vatromet, pjenušac, ples i pjesmu. Atmosfera se, unatoč niskim temperaturama, počela zahuktavati već oko 21 sat uz DJ Plexyja, a koji sat kasnije na pozornicu je stupio popularni bend Crvena Jabuka, koji je mnogobrojnu publiku rasplesao do krajnjih granica. Zabava se na glavnom gradskom trgu uz brojne hitove energičnog i neumornog Night Express Banda nastavila do ranih jutarnjih sati.

 Središnji gradski trg u Rovinju bio je pak premalen da bi prihvatio sve koji su Novu Godinu odlučili dočekati na otvorenom uz program kojeg je pripremila lokalna Turistička zajednica. Bilo je živo i veselu duž cijelu gradsku rivu. Svirka je počela već prije 22 sati s rovinjskom grupom Party band koja je majstorski zagrijala publiku do dolaska (točno u 23 sati) Prljavog kazališta koji je Rovinjce i njihove mnogobrojne goste uveo u 2019. godinu. Organizatori su odglumili Švicarce pa je prva raketa očekivanog vatrometa ispaljena točno u ponoć (koja sekunda poslije). Boje i svijetla vatrometa na rivi vratili su Rovinj nakratko u ljetnu atmosferu, a tome je kumovao i blagonaklono vrijeme s ugodnom zimskom temperaturom ublaženu sa čašom kuhanog vina koji se nudio na okolnim štandovima. Hourini Prljavci dokazali su se kao bend za sve generacije, pjevalo se i plesalo do jedan sat u noći kada su se na binu vratili odlični Rovinjci grupe Party band koji su održali novogodišnju atmosferu do kasno u noći.

 U Novu, uvijek sretniju, nego proteklu godinu Porečani i njihovi gosti su ušli stihovima bosanskohercegovačkog pjevača zabavne glazbe Zdravka Čolića koji je rasplesao mlado i staro na porečkom Trgu slobode i time uveo Porečane u Novu 2019. godinu.

Sarajevski je pjevač nizao svoje hitove koji su više poznati starijem auditoriju, ali ni mladi nisu imuni na Čoline taktove. S tradicionalnom zdravicom u ponoć se sugrađanima obratio porečki gradonačelnik Poreča Loris Peršurić koji im je zaželio najbolje novogodišnje želje.

A kako bi najluđa noć u godini prošla u dobrom raspoloženju pobrinuli su se organizatori Adventa Poreč i to s čak četiri dočeka! Prvi su u Novu godinu ušli najmlađi, za koje je na Silvestrovo doček bio organiziran u podne na Trgu Matije Gupca. Tu su mališane i njihove roditelje, te goste u Novu godinu uveli glumci Teatra Naranča, a sve je upotpunio veseli vatromet, glazba i puno konfeta.

Istovremeno, na Trgu slobode krenulo je zagrijavanje za večernji doček, gdje je u zadnjim satima stare godine na pozornicu izašao Zdravko Čolić, jedna od najvećih regionalnih zvijezda. Svojim vječnim hitovima kao što je "Ti si mi u krvi", "Pjevam danju, pjevam noću", "Pusti, pusti modu".

Paralelni doček održao se i na Trgu Matije Gupca, uz DJ Dejvida, za sve one željne nešto drugačijeg provoda, a dobra se zabava u novogodišnjoj noći nastavila sve do ranih jutarnjih sati na brojnim lokacijama u gradu. (Ch. BILIĆ, E. VELAN, A. DAGOSTIN) 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini