NOVA AVIOLINIJA:

SNAŽAN ISKORAK PREMA ŠVICARSKIM GOSTIMA Pula od danas direktno povezana sa Genevom


Danas oko 20 sati u pulskoj Zračnoj luci očekuje se slijetanje zrakoplova CS 300 SWISS kompanije Swiss International Air Lines (SWISS), što će ujedno biti i službeno otvaranje nove direktne linije Pula - Geneva. Direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo ističe da je upravo jačanje švicarskog tržišta bio jedan od prioriteta u njihovom poslovanju, rekavši da se Švicarska snažno diže, a u prilog tome je i nova linija Zürich - Pula, koja ide dva puta tjedno, kao i postojeća linija prema Baselu. Tu su još i dva nova mala avioprijevoznika s ukupno 18 sjedala koji će povezivati Pulu s nekim manjim gradovima u Švicarskoj.

- Već dugi niz godina naša zračna luka služi i kao trening centar za više zrakoplovnih kompanija iz Europe, a među njima je i naš stari partner SWISS. Vrlo smo ponosni što je preobuka pilota na novi tip zrakoplova Serije C dijelom bila u Puli. Sada napokon taj zrakoplov dolazi i na komercijalnom letu s putnicima i na taj način je približio našu Istru tom zahtjevnom tržištu. Siguran sam da ćemo ponudom oduševiti švicarske posjetitelje, a Zračna luka će učiniti sve da im prvi i zadnji dojam o našoj destinaciji ostane lijepa uspomena, rekao je Radmilo.

Inače, švicarska zrakoplovna kompanija Swiss International Air Lines uvođenjem ove nove linije potvrdila je uspješno realiziranu poslovnu suradnju s pulskim aerodromom na kojem će ujedno predstaviti posljednji tip zrakoplova iz vlastite flote, Bombardier C Series. Prema najavljenom redu letenja, na relaciji Pula - Geneva i obrnuto moći će se letjeti svake subote do 1. rujna, a karte se mogu kupiti, po cijeni od 100 eura u jednom smjeru, na web stranici kompanije www.swiss.com ili u agencijama partnera SWISS-a širom svijeta.

Zrakoplovna kompanija SWISS leti iz Züricha i Geneve u preko 100 odredišta u 43 zemlje i godišnje preveze više od 16,5 milijuna putnika vlastitom flotom koja raspolaže s više od 90 zrakoplova.

(D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum