SALON INOVACIJA U ŽENEVI

Ervinu Matiću iz Poreča zlatna medalja za inovaciju


Ervino Matić iz Poreča dobio je zlatnu medalju na Internacionalnom Salonu inovacija u Ženevi za napravu za čišćenje, bojenje i održavanje rasvjetnih stupova. Naprava rješava tehnički problem čišćenja, bojenja i održavanja rasvjetnih ili drugih stupova uz putove, ceste i autoceste. Matiću je na posebnoj svečanosti uručena i specijalna nagrada Rumunjskog instituta za inovativne tehnologije iz Bukurešta. Nagrada je to za inovaciju koju su oni ocijenili kao najznačajniju na izložbi u Ženevi, javlja Đani Pincan tajnik Saveza udruga inovatora Istarske županije. Udruga inovatora Hrvatske, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Savez udruga inovatora Istarske županije organizatori su sudjelovanja hrvatskih inovatora na Salonu u Ženevi koji se održavao od 11. do 15. travnja.

U Ženevi je predstavljen i skriveni sustav za držanje mobilnog uređaja ili vlastitog ekrana na sportskoj kapi s automatskim otpuštanjem i uvlačenjem autora Denisa Kolnrekaj iz Umaga koji je za nju dobio srebrnu medalju.

"Izuzetnim rezultatima postignutim na osnovi odluke ocjenjivačkog suda moramo pridodati i poseban interes posjetilaca za inovacije istarskih inovatora a posebno poslovnih ljudi koji su iskazali interes za obje inovacije istarskih inovatora. Sukladno tome možemo očekivat i još dvije uspješno komercijalizirane inovacije istarskih inovacija," navodi Pincan u priopćenju.

Izložbu kako se i očekivalo posjetilo je više od 50.000 posjetitelja od kojih su većina bili već tradicionalno poslovni posjetitelji. Izložene inovacije ocjenjivao je međunarodni ocjenjivački sud kojeg je činilo više od 85 stručnjaka iz cijelog svijeta, među kojima i predstavnik Hrvatske, Zoran Barišić,dipl.ing. Sve izložene inovacije bile su razvrstane u 26 grupa, a istarske inovacije bile su razvrstane u dvije različite grupe. Inovacije istarskih inovatora, a posebno ona od Ervina Matića izazvale su veliku pozornost posjetitelja i međunarodnog ocjenjivačkog suda koji je u konačnici dodijelio.

Sudjelovanje na 46. Internacionalnom salonu inovacija u Ženevi provedeno je uz potporu Istarske županije - Upravnog odjela za gospodarstvo, Saveza udruga inovatora Istarske županije i Društva inovatora Pula. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater