NASTAVAK POČETKOM 2020.

SLUČAJ KAFIĆ - SPREMA SE LUDNICA U SUDNICI: Langer je za svjedoke zvao bivšu Miletićevu djevojku, voditelje kafića i konobare, sve najpoznatije pulske političare i još mnoge…

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

Bruna Langera na sudu, u slučaju u kojem ga je gradonačelnik Pule Boris Miletić tužio zbog izjave u Glasu Istre, zastupa njegov prijatelj i bivši političar, pulski odvjetnik Marino Folo, koji smatra da gradonačelnik kao javna osoba mora znati pretrpjeti kritiku. Folo je naveo da se Langer u intervjuu za Glas Istre Borisu Miletiću obraćao isključivo kao gradonačelniku te da niti na jednom mjestu nije insinuirao da je Miletić vlasnik kafića "Murano", već samo da ga je vodio zajedno sa svojom bivšom djevojkom Katarinom Dobronić.

- Mi nigdje ne tvrdimo da je Miletić bio vlasnik, već želimo dokazati da je sudjelovao u vođenju kafića. On je posluživao i naplaćivao piće, a za te tvrdnje imamo svjedoke, rekao je Folo.

Naglasio je da Bruno Langer ima pravo iznositi svoje mišljenje o gradonačelniku kao javnoj osobi jer je to svrha demokracije, dodajući da ga za nesposobnost nerijetko prozivaju i brojni oporbeni političari. Iz tog razloga, Folo je zatražio da se kao svjedoci ispitaju i neki istarski političari, što je sutkinja prihvatila. Tako će se zbog "slučaja kafić" u narednim ročištima pred sutkinjom naći i SDP-ovci Sanja Radolović i Vili Bassanese, HNS-ovka Kristina Bulešić, HDZ-ovci Jurica Šiljeg i Petar Ćurić te Damir Kajin.

Iako je Bruno Langer uoči ročišta najavio da će tražiti psihijatrijsko vještačenje pulskog gradonačelnika, sutkinja je to odbila, rekavši da bi takav zahtjev eventualno mogla odobriti da je druga strana dostavila popratnu medicinsku dokumentaciju. Langer je naveo da ima 70 godina i da ga dosad nitko nije tužio, pa ni u doba najžešćeg komunizma, kada je kako kaže, govorio svašta.

- Svojevremeno je IDS-ovac Emil Soldatić stranku kojoj sam pripadao nazvao profašističkom, a mene fašistom. Stranka je pokrenula spor, a Soldatić je oslobođen upravo iz razloga što političar političaru može svašta reći, naveo je Langer. Rekao je da ima svjedoke koji će potvrditi da je Boris Miletić početkom 2000-tih vodio kafić, a to su među ostalim tadašnja vlasnica Katarina Dobronić, njezini roditelji Dušanka Babin Dobronić i Ante Dobronić ali i konobari i voditelj kafića Đeni Akelić, Tijana Popović i Dragan Jovanović. Svi će oni biti pozvani na sud.

Među svjedocima naći će se i glavni urednik Glasa Istre Robert Frank jer, kako je pojasnio Folo, gradonačelnik Miletić u tužbi navodi da mu je povrijeđena zaštita privatnosti prema Zakonu o medijima, pa će Frank sudu morati pojasniti okolnosti formiranja teksta. Sutkinju je začudilo što se za svjedokinju poziva i novinarka Chiara Bilić koja nije autorica spornog intervjua, no Langerova obrana tražila je da Bilić bude svjedokinja jer je u naknadnom članku razgovarala s pojedinim izvorima koji su također potvrdili da je Miletić vodio kafić.

Gradonačelnik sudu treba dostaviti presliku radne knjižice, a sud će od Ureda državne uprave Istarske županije zatražiti dokumentaciju ne bi li se vidjelo je li Miletić od 2000. godine do danas, na svoje ime ikada imao otvoren obrt. Uz to sud traži od tužitelja da u roku od 30 dana dostavi isprave iz kojih bi bilo vidljivo da je sporni kafić vodila Miletićeva bivša djevojka Katarina Dobronić. Od Porezne uprave sud će zatražiti dostavu godišnjih financijskih izvješća za kafić "Murano". Iduće ročište na kojem će se suočiti Boris Miletić i Bruno Langer održat će se ili krajem siječnja ili početkom veljače iduće godine, a nakon toga će se ispitivati svjedoci. 

Mišljenje odvjetnik Borisa Miletića Dejana Jakca možete pročitati ovdje:

https://www.glasistre.hr/pula/slucaj-kafic-detalji-s-danasnje-rasprave-dejan-jakac-odvjetnik-pulskog-gradonacelnika-miletic-je-ponekad-bio-prisutan-u-kaficu-bilo-bi-cudno-da-nije-buduci-da-je-njegova-tadasnja-djevojka-bila-vlasnica-599331

Prve reakcije uoči ročišta možete pročitati ovdje:

https://www.glasistre.hr/pula/slucaj-kafic-miletic-protiv-langera-gradonacelnik-se-nije-pojavio-na-sudu-ali-je-jako-zanimljivo-tko-ga-brani-langer-najavio-da-ce-traziti-psihijatrijsko-vjestacenje-miletica-599285

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum