KANDIDATI SDP-a

Sanja i Ferić zajedno u centru Pule na završnom obraćanju pred izbore

| Autor: Glas Istre
Sanja Radolović i Danijel Ferić (snimio M. MIJOŠEK)

Sanja Radolović i Danijel Ferić (snimio M. MIJOŠEK)


"Pula je grad s najviše potencijala na Jadranu te sam biračima ponudila ostvarive i realne projekte. Želim omogućiti mladima samostalnost kroz model poticane stanogradnje, a uz to je usko vezana i industrijska zona koja će generirati nova radna mjesta, nova znanja, proizvode s dodanom vrijednosti te na kraju krajeva ono najbitnije - veće plaće radnicima", rekla je Sanja Radolović, kandidatkinja za gradonačelnicu Pule, na današnjem, kako su istaknuli, završnom obraćanju SDP-a uoči izbora u nedjelju.

Tom prilikom zajedno su istupili Sanja Radolović i Danijel Ferić, kandidat za župana.

"Pulu želim obnoviti kroz nekoliko kapitalnih projekata, a jedan od ključnih je obnova fasada jer uz to što je estetika nikakva, problem sigurnosti je još i veći. Gregovica je jedan od mjesnih odbora koji je doživio ekspanziju stambenih prostora, međutim nitko nije postavio pitanje gdje će djeca mladih obitelji ići u školu. To je samo jedan od problema i njega planiram riješiti izgradnjom osnovne škole na Gregovici", najavila je Radolović. 

"Pretvoriti ću parkiralište Karolina u moderan trg koji će zadržati funkcionalnost parkirališnog prostora, ali će stvoriti jednu lijepu cjelinu s projektom obnove rive koji ću isto tako pokrenuti", rekla je Radolović. 

"Na kraju želim reći kako puno ljudi gleda samo centar grada, međutim mi smo kroz naš rad u Gradskom vijeću Pule dobili puno primjedbi kako se ništa ne ulaže u rubne dijelove grada, odnosno kako Škatari, Šikići, Valdebek, Busoler, Štinjan i Veli Vrh nemaju osnovnu infrastrukturu koju bi trebali imati u 21. stoljeću, a govorimo zaista o stvarima koje su nužne poput kanalizacije, odvodnje, nogostupa i javne rasvjete. To ćemo i realizirati kako bismo mogli krenuti na stepenicu više u narednim mandatima", rekla je Radolović.

Danijel Ferić kao kandidat za župana fokusirao se na tri stvari koje smatra krucijalnim.

"Kaštijun svi znamo kakve probleme izaziva, to moramo riješiti prioritetno te će mi to biti prvi potez nakon preuzimanja dužnosti župana. Dom za starije i nemoćne predstavlja veliki problem u Puli, ali nažalost ne samo u Puli. Diljem Istre imamo isti problem koji je guran pod tepih zadnjih 20-ak godina. Danas smo došli u situaciju da se na smještaj čeka više od 10 godina, što smatram da je nedopustivo. Kao treću točku danas bih izdvojio poduzetničke zone. Nažalost, Istru su nam pretvorili u županiju čiji stanovnici rade pomoćne slabo plaćene sezonske poslove. To nije Istra kakvu želim te najavljujem pokretanje poduzetničkih zona u suradnji s gradovima i općinama kako bismo novim generacijama omogućili kvalitetna radna mjesta kroz cjelogodišnje zaposlenje te veća primanja", rekao je Ferić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini