RADOVI NA NEKADAŠNJOJ TVORNICI DUHANA

Sanira se krov kotlovnice, ali dimnjak, kao dio industrijske baštine Pule, ostaje

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Sanacija krova (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

Sanacija krova (Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


Krov kotlovnice nekadašnje Tvornice duhana u Kandlerovoj ulici, a kasnije poslovni prostor propale Arena trikotaže koji je na licitaciji još 2017. kupila tvrtka Campio Marzio braće Tonija Dorijana i Oriana Otočana, jučer je u potpunosti skinut. Na zdanju okovanom skelom radnici su skidali sloj po sloj krova, sve do nosećih greda. Iako su nam radnici rekli da se ovdje uređuje restoran, što je lani najavio i Toni Doriano Otočan, on nam jučer nije potvrdio hoće li ugostiteljski objekt biti otvoren do početka sezone.

Kazao je tek da se krov sanira zbog dotrajalosti, zato što je kotlovnica prokišnjavala, a sve se, veli, radi pod paskom konzervatora budući da je objekt pod zaštitom, upisan u Registar kulturnih dobara RH. Još jednom nam je potvrdio da se dimnjak izgrađen 1940. godine, kao dio industrijske baštine Pule, neće rušiti i ostaje sastavni dio objekta.

Braća Otočan, koja u Puli posjeduju nekoliko ugostiteljskih objekata, među ostalim Kantinu i cafe bar Istranku na tržnici, ovaj su atraktivan, ali derutan prostor od 185 četvornih metara kvadrata, zajedno s dimnjakom platili čak 4,5 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini