RAZGOVOR

SAMUEL SMAILBAŠIĆ, novi direktor Pula Sporta: Prihodi su nebitni u odnosu na štetu koju će korona prouzročiti djeci i sportu

Primarni nam je cilj vratiti sportaše u dvorane, igrališta, bazene te da objekti počnu raditi po ustaljenom rasporedu, kaže Smailbašić * Gubitak od 872 tisuće kuna iz 2019. pokrit će se eventualnim dobitkom u idućim razdobljima

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Samuel Smailbašić (snimio Duško Marušić Čiči)

Samuel Smailbašić (snimio Duško Marušić Čiči)


Nakon što je dotadašnji direktor Ivan Glušac premješten na mjesto pročelnika Kabineta istarskog župana, zamijenivši na toj poziciji Duška Kišberija, koji je pak imenovan županijskim pročelnikom za gospodarstvo, gradskom tvrtkom Pula Sport odnedavno rukovodi Samuel Smailbašić.

Ovaj profesor kineziologije i sportaš poznato je ime u svijetu pulskog sporta u kojem je punih 37 godina. Prije nego što se zaposlio u Pula Sportu, gdje je, prije imenovanja na čelno mjesto, bio sportski voditelj bazena, bio je trener u marčanskoj sekciji Taekwon-do kluba Istra te u Plivačkom klubu Arena. Radio je i kao turistički animator u hotelskim tvrtkama. Bio je zdravstveni savjetnik u tvrtki Global relax sistem i voditelj sportskog programa u poduzeću Sentia.

Sportaši i rekreativci

Na pitanje koje su mu primarne zadaće kao prvog čovjeka Pula Sporta - tvrtke koja upravlja Gradskim bazenima, Domom sportova "Mate Parlov", Gradskim stadionom "Aldo Drosina", Sportskim centrom Mirna, Domom braće Ribar i nogometnim igralištima Štinjan i Veli Vrh - kaže da je cilj vratiti sportaše u dvorane, igrališta, bazene te da objekti počnu raditi po ustaljenom rasporedu.

- Želimo da svi prostori u našem vlasništvu ili pod našim upravljanjem počnu prihodovati sredstva kao što je to bilo prije pandemije. Trenutni prioritet je da zbog smanjenja prihoda prilagodimo naše poslovanje i da, uz štednju, omogućimo svim našim sportašima kvalitetne uvjete za trening, kaže Smailbašić.

Gradski bazeni su, nastavlja, otvoreni cijelo vrijeme.

- U prvom tjednu lockdowna dozvolu za ulaz imali su samo sportaši prve, druge i treće kategorije. Od 7. prosinca otvorili smo bazen za rekreaciju građana. U prosjeku je dnevno lanjskog prosinca bazene koristilo 90 ljudi. Mjesec ranije, u studenom, imali smo registrirano 8.200 ulaza, što znači da smo prosječno dnevno imali 290 korisnika. Bazeni se ne mogu financirati samo od prihoda korisnika jer su troškovi održavanja veliki, a pandemija je samo otežala situaciju, objašnjava naš sugovornik.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater