POČELO u ponedjeljak

FOTOGALERIJA / RUŠI SE ZGRADA BIVŠE MEHANIKE: Evo što će se izgraditi na ovoj atraktivnoj lokaciji u centru Pule

Centar vrijedan 19.883.346 kuna bez, odnosno 24,3 milijuna s PDV-om gradit će splitske tvrtke Lavčević i Lavčević - inženjering. Njihovi su predstavnici ugovor o gradnji potpisali 7. travnja, obvezavši se da će posao zgotoviti u roku od 12 mjeseci

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ


Kao što je i najavljeno, počelo je rušenje zgrade bivše Mehanike u Marulićevoj ulici da bi na tom mjestu uskoro počela izgradnja Coworking poduzetničkog centra. Projekt je to bivše IDS-ove vlasti koju je podržala i sadašnja, sad već raspadnuta koalicija stranki Možemo!, SDP i Nezavisne liste Filipa Zoričića.

Inovativni sadržaj

Centar vrijedan 19.883.346 kuna bez, odnosno 24,3 milijuna s PDV-om gradit će splitske tvrtke Lavčević i Lavčević - inženjering. Njihovi su predstavnici ugovor o gradnji potpisali 7. travnja, obvezavši se da će posao zgotoviti u roku od 12 mjeseci.

(Snimio Milivoj Mijošek)

Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije, prilikom potpisivanja ugovora izjavio je da se veseli početku izgradnje "moderno opremljenog poduzetničkog centra koji će svojim inovativnim sadržajima i opremom, uz potpunu digitalizaciju rada, pratiti europske trendove te doprinijeti razvoju poduzetničke infrastrukture, kao i gospodarstva u urbanom području Pula, a i cijeloj Istarskoj županiji".

ITU mehanizam

Riječ je o projektu koji se realizira u sklopu ITU mehanizma još od 2020. godine, a planira se dovršiti do konca 2023. godine. Nositelj je Istarska razvojna agencija, a partner Grad Pula.

Centar će se prostirati na bruto površini od 1.514 četvornih metara. Sadržavat će radne jedinice za korisnike, urede, sale za sastanke, multimedijsku konferencijsku dvoranu, networking zone, kao i prostorije za slobodno vrijeme.

(Snimio Milivoj Mijošek)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater