ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZAVRŠAVA 6. VELJAČE

ROVINJ Županijski natječaj za manjinske udruge

Arhiva

Arhiva


Županijski Upravni odjel za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine, raspisao je javni natječaj za financiranje kulturno-umjetničkih projekata ili programa udruga nacionalnih manjina i drugih neprofitnih organizacija u okviru Programa javnih potreba nacionalnih manjina Istarske županije za 2019. godinu. Udruge mogu prijaviti kulturne umjetničke projekte, odnosno programe nacionalnih manjina iz dva područja: očuvanje i valorizacija kulturne baštine nacionalnih manjina te obilježavanje značajnih obljetnica nacionalnih manjina.

Prvenstvo imaju kulturno-umjetnički programi udruga nacionalnih manjina koji su od posebnog interesa i značaja za razvitak multikulturalnosti, jačanje identiteta i posebnosti Istarske županije, koji se provode u kontinuitetu, koji su podržani financijskim sredstvima iz drugih izvora, koje Istarska županija koordinirano financira s drugim subjektima, te koji čuvaju i valoriziraju kulturnu baštinu i tradiciju nacionalnih manjina i obilježavaju važne obljetnice.

Vrijednost natječaja iznosi 457.700 kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu ili programu je šest tisuća kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu ili programu je 30 tisuća kuna. Očekivani broj pojedinačnih projekata ili programa koji će se financirati je 48. Rok za podnošenje prijava projekata ili programa završava 6. veljače.

Davatelj financijskih sredstava može s istom udrugom ugovoriti najviše četiri projekta. Ista udruga može biti partner na više projekata ili programa nacionalnih manjina, a prijavitelj može istovremeno biti partner u drugim prijavama. Prijava s potrebnom dokumentacijom šalje se na adresu: Istarska županija. Upravni odjel za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine, Obala Alda Rismonda 2, 52210 Rovinj. Sva pitanja vezana uz natječaj mogu se postavljati isključivo elektroničkim putem slanjem upita na adresu talz-nacm@istra-istria.hr. (A. D.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini