Završnica Dana udruga u Rovinju

Osim informativnog, manifestacija imala i humanitarni karakter za pomoć Đaniju iz Rovinja

| Autor: Aleta BRATTONI

Sedmi dani udruga koji su se ove godine održavali tijekom cijelog tjedna na različitim lokacijama u Rovinju, završnicu i najbogatiji program imali su upravo zadnji dan, točnije ove subote.

Od ranih su se jutarnjih sati posjetitelji i slučajni prolaznici mogli informirati o udrugama Faro11, Naš san njihov osmijeh, GD Crveni križ Rovinj, Slatka strana života, RODA, DOI, UOITI-klub Rovinj, UZS, Privatus, Kreis, Planinarsko društvo Montero, KAIROS, HDGU-ogranak Pula, Udruga za očuvanje spomena na istarske skladatelje, Društvo Smaregliana, ŽenaDonna, CVU Batana i AMART.

Osim informativnih štandova, posjetitelji su imali priliku dati svoj doprinos za sugrađana Nedžada Kahvića, od milja zvanog Đani, koji boluje od spastične tetrapareze i spastične cerebralne paralize i kojemu je stoga potrebna takozvana stajalica, odnosno vertikalizator kako bi se osovio na noge, a možda i prohodao. Humanitarna je akcija započela s prvim Danom udruga, eko-akcijom Kluba podvodnih aktivnosti Rovinj, a potrebno je skupiti čak 35.228 kuna.

- Drago mi je što je toliko ljudi došlo i od srca žele pomoći, rekao nam je Đani koji je pozorno pratio program, a kaže kako mu se posebno svidio nastup mažoretkinja.

Naime, pažnju mnogobrojnih građana, ali i turista svojim su plesnim koreografijama privukle poznate rovinjske mažoretkinje koje djeluju već punih 22 godine, a od samih početaka nižu mnogobrojne uspjehe. Svoj su grad predstavljale na natjecanjima diljem Hrvatske i šire, a uvijek bi se vraćale s medaljama i priznanjima.

Ovaj su zadnji dan udruga obogatili i Vespa klub Rovinj svojim 4. susretima, te Auto klub Oldtimer Rovinj završnicom 16. Histria Classic rally-a. Osim toga, u Domu kulture predstavila se i Udruga Kreis, a sve je završilo u Multimedijalnom centru predstavljanjem dviju najmlađih ovogodišnjih udruga: Udruga Tsuru i Kendo klub Yuuki.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater