NA SREDIŠNJEM GRADSKOM TRGU

ROVINJSKE UDRUGE I KUD-ovi predstavljaju program tijekom kojeg se navija i plješće

| Autor: Aleta BRATTONI
Roxanice u Rovinju pred svojom publikom

Na Trgu maršala Tita manifestaciju je plesnim nastupom otvorio Studio za ritmiku i ples "Roxanne", sinoć je na programu bio nastup Dramsko-literarne grupe Udruge umirovljenika Grada Rovinja i klape "Valdibora, a večeras nastupaju rovinjske mažoretkinje

Trodnevni program rovinjskih udruga i KUD-ova u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinja, uz podršku Grada Rovinja i rovinjske Turističke zajednice počeo je u utorak. Radi se o programu koji plijeni veliku pažnju sugrađana i gostiju, odnosno programu tijekom kojeg se najviše navija i plješće. Sve to je došlo do izražaja već prve večeri programa kada je na Trgu maršala Tita ovu manifestaciju plesnim nastupom otvorio Studio za ritmiku i ples "Roxanne".

Brojnoj su publici plesačice i plesači priuštili sat vremena plesa i veselja, a mnogi su se divili vještinama ove grupe, te njihovim gracioznim pokretima. Sa svojim su plesnim točkama poput "Grčke muze", "Alisa u igri karata", "Rock of ages" i brojnim drugima, ostavili publiku bez daha, te još jednom potvrdili svoju profesionalnost i važnost za grad Rovinj. Naime, svojim nastupima obogaćuju brojne gradske manifestacije, od otvaranja i zatvaranja nogometnih turnira, Dana ružičaste vrpce, Dana narcisa i drugih. Osim toga, njihove koreografije nisu poznate samo u Rovinju, već u Istri, a pokazuju ih i diljem Europe na raznim natjecanjima, te se kući uvijek vraćaju s medaljama. Neke od nagrađenih koreografija publika je imala priliku vidjeti preksinoć kada je na pozornici na glavnom gradskom trgu nastupilo 60-ak plesača, pokazavši cjelogodišnji rad studija "Roxanne".

Već je sinoć program nastavljen uz Dramsko-literarnu grupu Udruge umirovljenika Grada Rovinja, te klapu "Valdibora" koja, svojim emotivnim i veličanstvenim nastupom, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Večeras, posljednjeg dana programa na glavnom gradskom trgu, slijedi mali spektakl uz plesni nastup jedinstvenih i nagrađivanih rovinjskih mažoretkinja, koji započinje u 20.30. sati.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum