EKOLOŠKA AKCIJA

Ronioci čistili akvatorij Tehnomontove Marine Veruda

| Autor: B. P.

U Tehnomont Marini Veruda održana je jubilarna 10. ekološka akcija čišćenja podmorja - EKO 2019. Usprkos lošem vremenu u marini se okupilo čak 36 ronioca. Uz suorganizatora KPA Medulin, akciji su se pridružili RC ronjenje Pula, KPA Uljanik, CPA Pula, DPA Mina, RSK Mladost Medulin, DPA Rabac, RK Ugor Vrsar, RK Meduza i RK Ariel.

Jubilarna akcija donijela je dvije novosti - ronioci su se čišćenjem pridružili svjetskoj akciji "Mission deep blue", koju su pokrenuli Scuba Schools International s ciljem zaštite podmorja od otpada i promocije zamjene jednokratnih plastičnih vrećica i boca trajnim materijalima. Također, u marini je podignuta Zelena zastava kao simbol "zelenog jedrenja" i suradnje s udrugom Green Sail, koja želi prevenirati stvaranje otpada u moru te efikasno upravljati otpadom kroz informativne i edukativne aktivnosti usmjerene na goste, ali i djelatnike marine.

S obzirom na veliki akvatorij marine, ove godine čišćena je nova zona te je količina izvučenog otpada opet bila značajna. Izvađeni su mnogi slučajno izgubljeni predmeti, ali i dalje se, doznajemo, pronalaze brojne boce, što još uvijek ukazuje na nemar pojedinih korisnika marine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of