dan sv. andrije

Ribari Savudrije proslavili svog zaštitnika


U staroj je luci na dostojan način obilježena proslava Dana Sv. Andrije, zaštitnika ribara. Tradicionalno, kao i prije stotinjak godina organizirana je u župnoj crkvi Sv. Ivana apostola sveta misa koju je predvodio vlč. Benjamin Petorović, župnik, a zatim je kao predvoditelj slavlja obavio i obred blagoslova ribarskih brodica i ribara u samoj luci.
-Neka Sv. Andrija čuva i štiti ove barke i naše ribare, zazivao je župnik Sveca na primaoce, blagoslivljajući svaku usidrenu barku i brodicu.
Program proslave nastavio se pod šatorom -gazebom uz kraće druženje i zdravicu, kojom prilikom su se okupili i poznati savudrijski ribari Danilo Latin, Maurizio Ossich, Franaca i Diego Makovac te ostali. Od ribarskog bračnog para Makovac doznali smo da im još stižu kazne zbog ribarenja „preko granice“ i uplatnice koje jednostavno više i ne broje, ali znaju da su do sada za otpremu žalbi potrošili više od 1800 kuna koje će im Vlada RH refundirati do konca ove godine. Možda im ubuduće Sv. Andrija bude na pomoći.
Ribarska se fešta završava ribarskom večerom koju pripremaju osobno ribari u prostoru bivšeg restorana Mario, a za dobru zabavu pobrinut će se ponajbolji glazbenik s ovih prostora Goran Griff.(S. Bosnić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum