SLUČAJ PLETER

PULSKI UGOSTITELJ MARKO LUKEŽ KOJI VEĆ DANIMA KUHA U PETRINJI: Čuli smo da će hranu dobivati samo neki, i da će se smanjiti porcije!

| Autor: Ružica KORACA
Marko Lukež i Elvis Peršić u Petrinji

Marko Lukež i Elvis Peršić u Petrinji


"Nismo dobili niti jednu službenu informaciju da trebamo otići iz Petrinje", kaže Marko Lukež, pulski kuhar i ugostitelj, vlasnik fast food restorana Piantina.

Lukež se referira na činjenicu da bi državna tvrtka Pleter trebala preuzeti javno kuhanje za žrtve potresa u Baniji. Od prvog dana nakon potresa, naime, privatni ugostitelji iz cijele Hrvatske organizirali su se i u 10-ak dana pripremili preko 100.000 obroka.

No sad taj posao preuzima Pleter koji ima zaposleno oko 1.200 ljudi. Pitanja koja se postavljaju su zašto se to nije dogodilo ranije, kad već Država na raspolaganju ima toliku radnu snagu, ali i zašto privatni ugostitelji, koji su dobrovoljno došli i tamo već danima volontiraju, najednom više nisu dobrodošli…

"Ono najgore što smo čuli jest da će pravo na hranu imati samo ljudi s crvenim naljepnicama (čije zgrade i kuće su u toliko lošem stanju da se moraju rušiti, op. a.), ali i da će se porcije smanjivati prema "Pleterovim normativima" koji su znatno manji od naših. Za razliku od njih, mi hranimo ljude i ne brojimo zalogaje", kazao nam je Lukež koji se još uvijek nalazi u Petrinji. Tamo se uputio odmah nakon potresa, te se organizirao kao i ostali kolege.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of