LIJEPA GESTA

Pulski gradonačelnik najavio pokretanje inicijative da se BALAŠEVIĆU U PULI OSIGURA MJESTO TRAJNOG SJEĆANJA

| Autor: Borka PETROVIĆ
(snimio Duško Marušić Čiči)

(snimio Duško Marušić Čiči)


Pulski gradonačelnik Boris Miletić na svom je Facebook profilu objavio kako će pokrenuti inicijativu da se u Puli osigura mjesto trajnog sjećanja na prerano preminulog kantautora Đorđa Balaševića.
-Pokrenut ću proceduru i podržati inicijativu građana da u našem gradu osiguramo mjesto trajnog sjećanja našem velikom prijatelju i humanisti Đorđu Balaševiću, naveo je gradonačelnik citirajuću stihove "Nas tri drugara, lovci na šanse…/Tri musketara iz ravne provanse.../Leto je loto…” - to je naš moto, s cveta na cvet.../Istra je naša! L’Istria è nostra/Tu je stvar čista/Čija je Istra, njegov je svet.
Puljani, koji se u velikom broju već dva dana okupljaju na pulskom željezničkom kolodvoru te dirljivim porukama, cvijećem i svijećama odaju poštovanje ovom velikom glazbeniku odmah su imali brojne ideja što mu posvetiti - ulicu, neki od gradskih uspona ili škala nazvati po njemu, postaviti mu klupu s posvetom na željezničkom kolodvoru...
Bilo je i konkretnih prijedloga: da se Kolodvorska ulica preimenuje njemu u čast ili pak pulski željeznički kolodvor nosi njegovo ime.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater