ŠTINJAN

PULSKA PLAŽA HIDROBAZA ĆE USKORO BITI JOŠ ATRAKTIVNIJA: Ulaže se još 2,5 milijuna kuna, novi sadržaji će oduševiti kupače

| Autor: Glas Istre

Ministarstvo turizma je odobrilo Gradu Puli 400 tisuća kuna za nastavak uređenja plaže Hidrobaza.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek izrazio je zadovoljstvo što je Ministarstvo prepoznalo vrijednost i kvalitetu projekta uređenja jedne od najposjećenijih plaža u Puli.

"Već niz godina u suradnji s Ministarstvom turizma ulažemo u obnovu i opremanje plaže Hidrobaza i drago mi je što ćemo to nastaviti činiti i u idućoj godini", istaknuo je Cvek.

Nastavak uređenja Hidrobaze odnosi se na uređenje sekundarne plaže u centralnoj zoni, što obuhvaća izgradnju dijela internih komunikacija centralne zone, dovršetak radova izgradnje javne rasvjete, uređenje sustava za navodnjavanje, uređenje i opremanje piknik zone, dječjeg igrališta i dijela sportskog terena - košarkaškog igrališta "jedan na jedan". Uz sportske sadržaje uredit će se i formirati manja "piknik zona" sa stolovima i klupama, dok će se za djecu urediti dječje igralište s tematskom pričom Hidrobaze.

Za predstojeće radove uređenja plaže, koji se procjenjuju  na oko 2,5 milijuna kuna, sredstava će se planirati i u gradskom proračunu za iduću godinu. Do sad je u uređenje Hidrobaze utrošeno oko 14,2 milijuna kuna, od čega je Grad Pula izdvojio oko 10,6 milijuna kuna, dok je ostatak bespovratnih sredstava dobiven od Ministarstva turizma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter