U SUBOTU

PULSKA NOĆ - ULICAMA NAŠEG GRADA: Fešta na kojoj ljude zabavljaju samo lokalni izvođači

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Na Forumu će svirati Gustafi i kvartet Febra, dok je za pulske doajene zabavne glazbe, Anelide i Vesnu Nežić-Ružić, rezervirana Portarata. Na Giardinima, gdje će se spremati Gradelada, nastupat će CherryBombz i High Level, na gradskoj tržnici sastavi Double Dose i Primo Tajo, na Danteovom trgu Serđo Valić te Irena i Mauro Giorgi, a na Trgu svetog Tome Jazz Quartet Laguna i Domino Band

Dođite u subotu u Pulu, na 15. Pulsku noć - Ulicama našeg grada na kojoj će, siguran sam, svatko pronaći nešto za sebe, poručio je gradonačelnik Boris Miletić najavljujući jučer 15. gradsku feštu.

Manifestacija, kojom Pula obilježava turističku sezonu, odvijat će se na šest lokacija, uz 12 izvođača i bogatu gastronomsku ponudu - od 21 do 1 sat. Puležane i njihove goste zabavljat će, između ostalih, Gustafi, Vesna Nežić Ružić i Anelidi te mnogi drugi, u rasponu od zabavne glazbe, etna i jazza, popa, rocka, soula i bluesa… Nositelj programa je javna ustanova Pula film festival, na čelu s direktoricom Gordanom Restović, u suradnji sa suorganizatorima zaduženima za glazbu i gastronomiju - Vladom Orlićem i Budimirom Žižovićem.

Različiti žanrovi

- Ono što ovu feštu čini drugačijom od ostalih je što program baziramo na našim lokalnim izvođačima, tako da su i ove godine praktički svi iz Pule ili iz Istre. Trudimo se na svakoj poziciji ponuditi drugu vrstu glazbe i osigurati dovoljno razloga sugrađanima i turistima da uživaju na šest lokacija u različitim žanrovima. Svake godine uspijevamo u tome, vjerujem da će tako biti i ove, kaže Orlić, direktor agencije Avenue.

Pulska noć prepoznatljiva je i po poznatoj Gradeladi na Giardinima, s koje će se nuditi porcija sardela i čaša vina za 20 kuna.

- Svake je godine veliki odaziv posjetitelja pa i ove očekujemo navalu na Gradeladu, zaštitni znak pulske fešte, rekao je Orlić.

Na Giardinima će se uz, sardele s gradela, moći uživati u glazbi bendova CherryBombza i High Level, dok će na pozornici na gradskoj tržnici svirati iskusni pulski glazbenici iz sastava Double Dose i Primo Tajo. Serđo Valić, kao i Irena i Mauro Giorgi, nastupat će na Danteovom trgu, dok će na Trgu svetog Tome svirati Jazz Quartet Laguna i Domino Band. Za pulske doajene zabavne glazbe Anelide i Vesnu Nežić-Ružić rezervirana je Portarata, a središnji gradski trg, Forum, rasplesat će Gustafi i kvartet Febra.

Manifestaciju i ove godine pokroviteljski prati Grad Pula, a kao sponzor nastupa Zagrebačka banka.

- I ovu je godinu Zagrebačka banka uključena u manifestacije. Imali smo sjajnu i punu Arenu, imamo sada Pulsku noć, pa će biti Prosinac u gradu i Sa(n)jam knjige. Drago mi je što uspijevamo već deset godina senzibilizirati banku da dio zarade koju ostvari u poslovanju s Gradom Pula i vrati Puli, posebno na području kulture. Pula je grad kulture, ima filmski festival, vrhunsku manifestaciju Sa(n)jam knjige, što je autohtoni pulski proizvod po kojem je Pula poznata i van granica zemlje, poručio je Valter Šarić, direktor Istarskog regionalnog centra Zagrebačke banke.

Pulska noć je svojevrsna točka na "i" turističke sezone, vrijeme kada se nakon kulminacije već pomalo zbrajaju rezultati i sažimaju dojmovi sezone. A prema Šariću, oni su dobri te to treba proslaviti i obilježiti upravo ovom tradicionalnom gradskom feštom.

Dobra sezona

- Imamo jako dobru turističku sezonu, čuju se glasovi da je turizam nešto slabiji nego smo navikli, ali smatram da u Puli i u Istri nije tako. Negdje 2015. cijela je Hrvatska imala 60 milijuna noćenja, oko 15 milijuna gostiju, a kroz par godina dostigli smo sto milijuna noćenja i 20 milijuna gostiju. Za zemlju sa četiri milijuna stanovnika to je lijep rezultat. Turizam je grana za koju postoji snažna konkurencija, a održati se na ovim brojkama je sjajno, poručio je Šarić.

Gradonačelnik Miletić naveo je da Pula ima više od tisuću manifestacija godišnje, a Pulska noć daje dodatnu draž turističkoj ponudi. No, rekao je, fešta je prije svega namijenjena Puležankama i Puležanima i svima u okolici Pule.

- Drago mi je što poštujemo tradiciju, nakon 15. godina fešte, ona je i nešto što građani očekuju. Specifikum je Pule što program gradske fešte nije sav lociran na jednom mjestu, već upravo to "minglanje" kroz grad čini draž. Vjerujem da će i vrijeme biti lijepo i stabilno, uživajmo u kulturnom i gastro-programu, poručio je Miletić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater