Nakon teške nesreće kod rotora

PULSKA CESTA S INTENZIVNIM PROMETOM U zadnjih godinu i pol na obilaznici su se dogodile čak 54 prometne nesreće. Evo što predlažu građani

| Autor: Jasna ORLIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Nakon tragedije koja se u srijedu dogodila na pješačkom prijelazu pri kojoj je smrtno stradao 83-godišnji muškarac mnogi su se zapitali koliko je sigurna pulska obilaznica.

Posebno je fokus usmjeren na pješačke prijelaze na takvoj cesti kojom se vozi dosta brzo za gradsku vožnju, a k tome su i dvije trake u jednom smjeru koje mogu biti jedan od uzroka nesreće zbog neoprezne vožnje.

Koliko se na ovom pješačkom prijelazu ili na drugim pješačkim prijelazima duž obilaznice dogodilo stradavanja pješaka i prometne nesreće, pitali smo pulsku policiju.

Iz odjela za izvještajnu analitiku doznajemo da se navedena prometnica ne izdvaja kao lokacija na kojoj se učestalije događaju prometne nesreće u kojima stradavaju pješaci, ali su evidentirali ipak značajan broj udesa.

Naime, od 1. siječnja prošle godine do 19. svibnja ove godine na Cesti prekomorskih brigada s pripadajućim raskrižjima evidentirane su ukupno 54 prometne nesreće, a u samo dvije nesreće sudjelovali su pješaci. Jedan pješak je smrtno stradao, dok u drugoj prometnoj nesreći pješak nije zadobio tjelesne ozljede.

Od ukupnog broja evidentiranih prometnih nesreća dogodila se jedna prometna nesreća s poginulom osobom, 17 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 36 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U navedenim nesrećama stradalo je 18 osoba: jedna osoba je smrtno stradala, četiri osobe zadobile su teške tjelesne ozlijede, a 13 osoba je lakše ozlijeđeno. 

Budući da se radi o prometnici s povećanim intenzitetom prometa vozila i pješaka, djelatnici Postaje prometne policije Pula svakodnevno obavljaju nadzor prometa u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu.

Brojni su laici komentirali da je na obilaznici potrebno izgraditi nadvožnjak - most za pješake umjesto postojećeg pješačkog prijelaza kod trgovačkog centra Plodine u blizini velikog kružnog toka. Na taj bi način sigurnost pješaka bila zagarantirana. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini