POTRAŽNJA

PULSKA BOLNICA U POTRAZI ZA KADROVIMA: Gotovo na dnevnoj bazi objavljuju se natječaji za zapošljavanje, KRONIČNO NEDOSTAJE MEDICINSKIH SESTARA

| Autor: Danijela BAŠIĆ PALKOVIĆ
Medicinskih sestara u pulskoj bolnici uvijek nedostaje

Medicinskih sestara u pulskoj bolnici uvijek nedostaje


Pulska bolnica gotovo na dnevnoj razini objavljuje natječaje za zapošljavanje. Poznato je da medicinskih sestara kronično nedostaje, pa se svako malo najviše traži baš taj kadar.

Na zadnjem natječaju bolnica traži šest medicinskih sestara / tehničara i to na odjelu pedijatrije, gastroenterologije, odjelu nefrologije , endokrinologije i dijabetologije te na djelu intenzivnog liječenja.

Objavljen je i poziv za zapošljavanje primalje te bolničara u jedinici zajedničke zdravstvene skrbi. Za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme, s probnim radom od šest mjeseci bolnica traži i psihologa na Odjelu pedijatrije. U potrazi su i za četiri izvršitelja u Odjelu za transfuzijsku medicinu. Radnika očito fali u svim segmentima, pa se putem natječaja traže i četiri radnika na održavanju čistoće u Odjelu uslužnih poslova, kao i tri servirke u Odjelu bolničke prehrane.

Ovih dana obavit će se razgovori s kandidatima koji su se javili za posao u bolničkoj ljekarni (farmaceutski tehničar), a u planu je i zapošljavanje inženjera medicinske radiologije, prvostupnika medicinsko laboratorijske dijagnostike u Odjelu za patologiju i citologiju, po dvije medicinske sestre/tehničar u Odjelu abdominalne kirurgije i jedna medicinska sestra/tehničar u Odjelu za pedijatriju.

Bolnica uskoro planira zaposliti i bolničkog knjižničara, odnosno višeg stručnog savjetnika i knjižničara u Znanstveno nastavnoj jedinici i biblioteci. Zanimljivo da se za taj očito vrlo tražen posao javilo popriličan broj ljudi, a na testiranje je pozvano 16 kandidata.

U bolnici je odnedavno na neodređeno vrijeme zaposlen i dr. Bernarda Mišanović Marković specijalist dermatologije, uže specijalnosti iz pedijatrijske dermatologije, nedavno je zaposlen i specijalist neurologije dr. Ilija Jergović, a temeljem natječaja na određeno vrijeme u Centru za hitnu medicinu primljen je dr. Tin Mihael Capar.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater