NATJEČAJ

PULSKA BOLNICA BIRA RAVNATELJA Dr. Irena Hrstić, koja vodi ustanovu već 7 godina, najavila da ide po novi mandat, ali će imati nekoliko protukandidata. Doznajemo tko su neki od njih!

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Nova pulska bolnica/Dr. Irena Hrstić (Milivoj MIJOŠEK)

Danas je zadnji dan za predaju kandidatura za novo vodstvo pulske Opće bolnice. Aktualna ravnateljica dr. Irena Hrstić samo je kratko komentirala da će se javiti na natječaj, te da očekuje da će biti još kandidata.

Dr. Hrstić nikad nije skrivala da želi i dalje voditi bolnicu, a nakon uspješne borbe s koronavirusom gdje se zadnjih mjeseci na dnevnoj bazi pojavljivala kao članica istarskog stožera, nesumnjivo da su joj šanse sada još veće.

Doznajemo da su za mjesto ravnatelja bolnice zainteresirani još neki liječnici, a zasad se u kuloarima spominje ime šefa ginekologije dr. Dragana Belcija i dr. Renata Vidosa, voditelja odjela vaskularne i torakalne kirurgije.

Novog ravnatelja ili ravnateljicu bira sedmeročlano Upravno vijeće na čelu s predsjednikom Valerijom Drandićem. On do jučer nije imao informaciju o pristiglim kandidaturama, budući da je danas zadnji rok za prijavu. No, sudeći po njegovim riječima, za očekivati je da bi ponovno mogla biti izabrana dosadašnja ravnateljica. Drandić je kazao da dr. Hrstić zbog uspješnih rezultata ima podršku Istarske županije, no više od toga nije želio komentirati.

Dr. Irena Hrstić je na čelnu funkciju ustanove došla 2013. godine kao sanacijska ravnateljica u Vladi SDP-a na čelu s Zoranom Milanovićem. Do tada je bila rukovoditeljica Djelatnosti za unutarnje bolesti pulske bolnice, a na to je pak mjesta stigla nakon preseljenja iz Zagreba gdje je radila za zagrebačkom Rebru. "Preživjela" je pet ministara zdravstva i brojna stranačka kadroviranja. Kao vrhunac svoje karijere na mjestu ravnateljice nebrojeno je puta isticala završetak gradnje nove pulske bolnice i preseljenje u jednu od najmodernijih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj.

Gradnja bolnice počela je u njenom mandatu 2015. godine, a radi se o investiciji teškoj čak 750 milijuna kuna. Hoće li bolnica dobiti novu-staru ravnateljicu ili će vođenje najveće zdravstvene ustanove u Istri preuzeti netko drugi, znat će se vrlo brzo.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum