drugo izdanje atraktivne utrke

FOTO GALERIJA/PULA MARATHON Šestotinjak trkača u noćnoj utrci kroz antičku Pulu

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ


Udruga Sonitus postavila je razne svjetlosne instalacije. Tako su trkači prolazili pored svjetlećeg tunela na Forumu, dok je na Zlatnim vratima bio prikazan 3D mapping. Također, u ulici 43. Istarske divizije i na trkačkim okretištima bili su postavljeni hologrami

Šestotinjak rekreativaca i zaljubljenika u trčanje, sudjelovalo je večeras u drugom izdanju atraktivne manifestacije Pula Marathon. Start je, kao i lani bio ispred Arene, a trčalo će se pet, deset i 21 kilometar. Sudionici najduže utrke trčali su dva kruga na potezu Arena-Punta-veliki kružni tok u Šijani-Riva-Forum-INK-Giardini-Arena. Jedan krug otrčali će sudionici Xice ili utrke od deset kilometara, a prije njih, startali su trkači na pet kilometara, koji su krenuli od Arene, preko Punte, duž Rive, pored Doma hrvatskih branitelja, kazališta, Giardina natrag prema Areni.

Utrkom se i ove godine simbolično obilježava kraj ljeta, no zbog korone, nije bilo već poznatog festivala Visualija koja je trci zbog atraktivnih vizualnih efekta, davao poseban čar. No, nije sve proteklo bez svjetla. Udruga Sonitus postavila je razne svjetlosne instalacije. Tako su trkači prolazili pored svjetlećeg tunela na Forumu, dok je na Zlatnim vratima bio prikazan 3D mapping. Također, u ulici 43. Istarske divizije i na trkačkim okretištima bili su postavljeni hologrami.

Ova se utrka ranijih godina uspjela nametnuti kao jedna od najatraktivnijih u Hrvatskoj, upravo zbog festivala Visualia što je dodatno privlačilo pažnju Puljana i njihovih gostiju. Zbog korone, sve je bilo skromnije, ali najvažnije je da se nije odustalo i da se trčalo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini