MAXI ON COOKING CHALENGE SHOW

FOTO / Pula je zahvaljujući Grand Hotelu Brioni vraćena na kartu vrhunskog hotelijerstva, a sada i vrhunske gastronomije

U Grand Hotel Brioni je 6. svibnja kuhalo šest vrhunskih i svjetski poznatih Chefova, među kojima se nalaze i oni nagrađivani prestižnim Michelinovim zvjezdicama

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

(Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Kada je prije 50 godina otvoren hotel Brioni Glas Istre je izvijestio da su gosti dobili hranu tek nakon dva dana. Sada, pola stoljeća kasnije, napisana je nova povijest pulskog hotelijerstva i ugostiteljstva. Grand Hotel Brioni, kompletno obnovljen iznutra, a sačuvao originalan vanjski izgled, postao je najluksuzniji hotel u Puli odmah prilikom otvorenja, 5. svibnja. Već dan kasnije u njemu je održan enogastronomski spektakl dostojan najboljih pariških ili njujorških restorana.

Hotel Brioni ČIČI

Što bi li tek sada rekli da su se u istom hotelu našli oni prvi gosti koji su dva čekali hranu prije 50 godina? Vjerojatno bi svoje misli pretočili u odličan film s obzirom da su prvi gosti hotela 1972. godine bili upravo filmski radnici.

Hotel Brioni ČIČI

U Grand Hotel Brioni su 6. svibnja svi uzvanici dobili hranu. I to kakvu hranu. Kuhalo je šest vrhunskih i svjetski poznatih Chefova, među kojima se nalaze i oni nagrađivani prestižnim Michelinovim zvjezdicama. Oni su: Dragan Marić (Mediterraneo), Dalibor Janačković (Calypso), Marco Cappellari (Nuoitas), Matjaz Sinigoj (Perla), Peter Brunel (Brunel) i Alessandro Gavagna (La Subida). Oni su u društvu našeg najpoznatijeg medijskog kuhara i sugradanina Davida Skoka (Batelina) sudjelovali u spektakularom međunarodnom gastronomskom showu imena Maxi On Cooking Chalenge Show.

Hotel Brioni ČIČI

Njihove je kulinarske akrobacije i bravure ocjenjivao stručni žiri koji čine zvučna imena talijanske jedriličarske i gastronomske scene poput Claudia Demartisa, dugogodišnjeg managera Barcolane i suosnivača Olimpic Sailsa i Franca Favaretta, chefa venecijske Baccalà Divino te dugogodišnjeg koordinatora jedriličarsko gastronomske manifestacije u Veneciji. Stefano Vegliani, sportski novinar i autor tri knjige o jedrenju. Tomislav Gretić, koji se proslavio sudjelovanjem u kulinarskim TV   serijalima. Potom, Frank Heller iz Park Plaza Nuremberg, Luka Jukić iz Grand Hotel Brioni i Furio Baldassi novinar ll Piccolo.

Hotel Brioni ČIČI

Uz mnoštvo uvaženih gostiju, u počasnom su žiriju bili gradonačelnik Pule Filip Zoričić, članica Uprave Arena Hospitality Grupe Manuela Kraljević, veleposlanik Italije u Hrvatskoj, Pierfrancesco Sacco. Među nazočnima će se nalaziti i Ivica Kostelić.

Hotel Brioni ČIČIPoznat kao najuspješniji hrvatski skijaš svih vremena, a danas zaljubljenik u jedrenje. Nadalje, Lana Pavić, urednica i novinarka HRT, Denis Ivošević direktor TZ Istra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama