turizam

Pula - dva milijuna turističkih noćenja šest dana ranije nego lani

| Autor: Hina
Milivoj MIJOŠEK

Pula je dva milijuna noćenja u ovoj godini ostvarila 7. rujna, što je šest dana ranije nego lani i čak četiri tjedna ranije nego 2017. godine, a riječ je o devetoj uzastopnoj rekordnoj godini, što je još jedan pokazatelj da Pula postaje prepoznatljiva i sve popularnija turistička destinacija, priopćeno je u utorak iz gradske uprave. 

Pulu je do 7. rujna posjetilo sedam posto više turista u odnosu na prethodnu godinu, a ostvareno je i 3,5 posto više noćenja, ističu iz Grada Pule, poručujući da se u najvećem istarskom gradu i ove godine nastavlja rast broja dolazaka domaćih i stranih gostiju te broj njihovih noćenja. 

Najviše je gostiju u Pulu u dosadašnjem tijeku godine stiglo iz Njemačke, kod kojih su noćenja na razini prošle godine, potom iz Italije, kod kojih je zabilježeno povećanje noćenja za šest posto, a visok rast noćenja od 17 posto se bilježi iz Ujedinjenog Kraljevstva. 

"Turistička sezona u Puli nije završena jer su u pripremi atraktivni događaji i u posezoni. Tako će se 21. i 22. rujna održati popularna utrka 'Pulska X-ica', kojoj će se ove godine pridružiti i prvi pulski Marathon. Slijedi i sedmo izdanje Visualie od 19. do 21. rujna, što će osigurati jedinstveni doživljaj svim trkačima večernje utrke, a koja će ove godine ugostiti 16 umjetničkih kolektiva i samostalnih umjetnika kroz čak 21 umjetnički rad", najavljuju iz Grada Pule.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić je tim povodom zahvalio svim svim turističkim djelatnicima i onima koji rade u sektorima povezanima s turizmom. Ovi pokazatelji prvenstveno su zasluga naših građana, kao dobrih domaćina, brojnih kvalitetnih manifestacija, novih proizvoda i svakako suradnje javnog i privatnog sektora, ističe Miletić.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum