Gastro Buzz Festival, prvi veći festival u Puli nakon korona lockdowna, održat će se od četvrtka do nedjelje. Otvorenje je sutra u 19 sati i program će trajati do 1 sat iza ponoći. Tako će biti i iduće dane. Mjesto održavanja festivala je prostor pored hotela i restorana Amfiteatar.
Organizatori, među kojima je i poznati kuhar Denis Zembo, najavljuju festival kao gastro događaj godine. Sudjelovat će poznata imena hrvatske gastronomije poput Mate Jankovića, Ivica Matoševića, Tedija Chiavalona, Vane Babić, Domagoja Trusića…
Sudionici će moći uživati u vrhunskim zalogajima uz čašu vina u čarobnoj gastro oazi u samom centru nadomak Arene. Za dobru atmosferu pobrinuti će se DJ-evi uz laganu glazbu u pozadini.
Posjetitelji će, najavljuju organizatori, moći uživati u najboljim vinima, street foodu, koktelima, burgerima, craftu, sladoledu, slasticama, veganskim specijalitetima i drugome. Festival će imati 7 kućica čiji izlagači će biti Aura, Pazin zapad, Marčeta, Teraboto, Medea, Marko Ristić i Oio Vivo. Bit će tu i dvije domaće craft snage Kampanjola i Bura Brew.
Posebna atrakcija bit će burgeri Denisa Zembe. Naime, rijetkost je da se poznati kuhari bave tom vrstom jela, a Zembo pokreće Zembie’s street food. Posjetitelji Gastro Buzz Festivala imat će čast da prvi probaju burger koji će Zembo i Ivan Medić uživo pripremati na Big Green Egg roštiljima. Na festivalu će važiti promotivna cijena burgera od 40 kuna, a bit će dostupan na velikoj kućici.
Druga premijera je vrhunski sladoled Karuba. Proizveden je na tradicionalan način koristeći svježe namirnice poput mlijeka, svježeg vrhnja, šećera, meda i prirodnog stabilizatora tj. brašna od rogača.
Radi se o novitetu na tržištu koji sadrži isključivo priodne sastojke bez aditiva poput pasti. Posjetitelji će imati priliku ekskluzivno prvi probati okuse od vanilije, čokolade i voća. Okus od lješnjaka biti će veganski tj. bez mlijeka.
U sklopu festivala u subotu i nedjelju od 9 do 14 satu na terasi Amfiteatra održat će se sajam OPG-ova i na njemu proizvodi poput sira, pršuta, domaćih stvari, meda, rakija, likera, vina, maslinovog ulja… Poseban dio ponude sastojat će se od eko, bio i organskih proizvoda.