MEGAPROJEKT

Prve informacije o interesu za nekadašnje vojno područje u Puli, investitor iz Engleske RAZGLEDAO MUZIL


Iz Ministarstva državne imovine, koje treba provesti natječaj za Muzil, potvrdili su da su "predstavnici jednog investicijskog fonda posjetili bivšu vojarnu Muzil". Naglašavaju kako je posjet bio isključivo informativnog karaktera

"Tri od devet najvećih projekata u Republici Hrvatskoj koji su u ovom trenutku u obradi su iz Pule. Saccorgiana, Hidrobaza i Muzil. Evo, sad u ovom trenutku investitor iz Engleske obilazi Muzil. To su top projekti", izjavio je nedavno na konferenciji Glasa Istre u Poreču državni tajnik Ministarstva državne imovine Tomislav Boban, ne otkrivajući pritom nikakve detalje tko to u ovom trenutku obilazi Muzil.

Što je državni tajnik mislio i koji su to engleski ulagači bacili oko na Muzil, pitali smo nadležno Ministarstvo, ali dobili smo samo kratak odgovor: "predstavnici jednog investicijskog fonda posjetili su bivšu vojarnu Muzil". Naglašavaju kako je posjet bio isključivo informativnog karaktera.

Budući da se radi o jednom od najvažnijih projekata u zemlji, insistirali smo da ipak otkriju o kojem se investicijskom fondu radi, postoji li uopće interes za ulaganje u Muzil i kada se planira raspisivanje natječaja za potencijalne ulagače. Međutim, do zaključenja ovog broja odgovore na ova pitanja nismo dobili.

Petina Pule

Pulski gradonačelnik Boris Miletić kaže da nije bio upoznat s time da su engleski investitori posjetili Muzil.

-Tu informaciju sam mogao čuti kao i svi prisutni na konferenciji o turizmu u Poreču. Republika Hrvatska, odnosno nadležno ministarstvu u obvezi je raspisivanja međunarodnog natječaja za javno prikupljanje obvezujućih ponuda za realizaciju projekta Muzil. Ono što je ključno i što je važno je da se projekt pokrene s mrtve točke, a ne da nam vrijedni resursi svakim danom sve više propadaju umjesto da budu generator novih radnih mjesta i općenito daljnjeg razvoja Pule. (PIŠE Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum