Prva virtualna škola društvenih inovacija u Puli: Traže se timovi za razradu modela društvenog poduzeća

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
ilustracija

ilustracija


Prijaviti se treba do 30. rujna. Najbolji prijedlog bit će realiziran, a članovi pobjedničkog tima imat će priliku sudjelovati u realizaciji uz naknadu i to putem studentskog ili ugovora o djelu

Ove godine prvi će se put, i to u Puli, predstaviti virtualna škola društvenih inovacija, čiji je koncept razradila Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu projekta +Resilient. Cilj je potaknuti razvoj društvenih inovacija na području Istarske županije. Prijave su moguće do 30. rujna putem linka https://forms.gle/7RDoic5WPEMhHRmK9.

- U desetak dana pet tročlanih timova zajedničkim će znanjem i kreativnošću razviti poslovni model novog društvenog poduzeća, a na raspolaganju će im biti mentori - stručnjaci u području društvenog poduzetništva, marketinga i brendiranja, povijesti i storytellinga. Bit će to idealna prilika za stjecanje iskustva i suradnju s vodećim stručnjacima u ovim područjima, najavljuju iz Zaklade.

Polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju, s navedenim stečenim vještinama i znanjima. Najbolji prijedlog bit će realiziran, a članovi pobjedničkog tima imat će priliku sudjelovati u realizaciji uz naknadu i to putem studentskog ili ugovora o djelu.

- Prva tema virtualne škole bit će lokalna filantropija - mogućnost za inovativnost i zapošljavanje. Mogućnost i potencijal koji Pula kao grad ima u svojoj filantropskoj priči premašuje one osnovne društveno odgovorne i dobročiniteljske pojmove. Pula u svojoj filantropskoj priči ima velik kulturno-turističko-društveni potencijal koji se može staviti u funkciju ne samo prikupljanja sredstava i osvještavanja o važnosti dobročinstva i solidarnosti, već postaviti temelj u budućim generacijama za društveno odgovorno ponašanje i življenje, kažu Zakladi.

Virtualna škola društvenih inovacija prva je pilot aktivnost Regionalnog centra za razvoj društvenih inovacija ReCeD'Istria čija će interaktivna web platforma biti objavljena krajem godine. Ta će platforma objediniti informacije i novosti iz različitih područja kao pomoć u razvoju društvenih inovacija te društvenog poduzetništva koje će pridonijeti rješavanju problema u društvu. Nudit će se i mogućnost umrežavanja, partnerstva i financiranja za pravne i fizičke osobe, najavljuju iz Zaklade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater