VOLIM POVIJEST

Projekt Osnovne škole Centar u Puli: STARI GRAD I TAJNA PAUKOVE MREŽE

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Projekt OŠ Centar

Projekt OŠ Centar


Osnovna škola Centar nastavlja s projektom Volim povijest, koji će se održati od 24. do 28. siječnja u Puli. Projekt je prvenstveno namijenjen vrtićkoj i školskoj, a radi se o interaktivnoj izložbi Stari grad i tajna paukove mreže koja će se održati tijekom pet dana trajanja izložbe u jutarnjim satima s početkom na Danteovom trgu.

To je nastavak projekta koji je ova škola priredila 2020. godine u sklopu interaktivne izložbe u svojim prostorima. Ovoga je puta naziv odabran jer je Pula jedan od rijetkih europskih gradova koji ima "mrežasti" položaj ulica i uspona, poput paukove mreže, odnosno kružne koncentrične ulice i zrakaste uspone prema središtu, odnosno Kaštelu.

- Posjetitelji će ući u igru Escape Street preko kojih će zadataka, a i uz pomoć učenika - malih glumaca, prošetati starogradskim uličicama i usponima, otkrivati njihove tajne, upoznavati svoj grad te doznati pokoju zanimljivost. Polaznici Dječjih vrtića Pula, Dječjeg vrtića Rin Tin Tin, potom Šiljo, Oblutak i Maslačak obogaćuju ovu izložbu likovnim radovima svojih mališana koji će biti izloženi u Ulici Sergijevaca 22, zahvaljujući pomoći Grada Pule, vele učiteljice Osnovne škole Centar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater